Szabálysértési ügyben esetem elévült-e?
Figyelt kérdés
Arra szeretnék választ kapni,hogy 2015.novemberben indítottak ellenem egy szabálysértési eljárást,ahol 90.000 Ft pénzbírsággal akart büntetni a Rendőrség. Azonnal panasszal éltem ellene, végszükségre hivatkozva ( valóban az állt fent).Elutasítottak,ugyanúgy újra meghozták a Határozatot.Ellene másnap kifogást terjesztettem elő,és kértem a Bíróságra való áttételt. Ez volt 2016.március.18. napján. A rendőrség átvette a levelemet de semmilyen választ nem kaptam. Most kaptam meg a bírósági idézést szeptember 23. napjára. Ha jól számolok,akkor március 18-szeptember 23-ig letelt a 6 hónap. Hivatkozhatunk-e a Bíróság felé az elévülés miatti eljárás megszüntetésére! Köszönöm a válaszokat!!2016. szept. 11. 02:01
1/5 anonim válasza:
Az idézés, amit kaptál is megszakítja az elévülési időt, szóval újraindult a 6 hónap.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Én is ettől tartottam... Esetleg van esélyem a végszükség beállta miatt arra,hogy a Bíróság hatályon kívül helyezi és eltörli a pénzbírságot?
2016. szept. 11. 12:33
3/5 anonim válasza:
Nyilván van esély erre, mi másra lenne jó bíróság elé vinni az ügyet? Az más kérdés, hogy semmilyen részletet nem ismerünk az ügyeddel kapcsolatban, így nehéz konkrétan válaszolni.
4/5 A kérdező kommentje:
Jogalap nélkül "fel volt függesztve" a vezetői engedélyem,egy akkor még tisztázatlan koccanásos közlekedés miatt. Tehát jogerős határozat nélkül bent volt az Okmányirodában. A kisbabám asztmás beteg (tartós) és hirtelen felszökött a láza,egyetlen orvos van a falunkban ( ügyelet 17 órától van ) és az orvosunk 16 órától rendel. Oda igyekeztem volna a kicsivel,mert féltem hogy megint befullad. A rendőrök utánam jöttek szirénázva. Azonnal megálltam és oda adtam az irataimat de bevallottam őszintén,hogy nincs nálam a jogosítványom,de jogerős határozat sincs róla,így mivel egyedül élek,édesapám meghalt,anyám külföldön él,a gyermek apja elhagyott bennünket,így én a kicsi életét és egészségét helyeztem előtérbe tehát beállt a végszükség. Egyebekben ezt a tényt a meghallgatásomkor alátámasztotta a két intézkedő rendőr is tanúvallomásban. De a rendőrség ezek ellenére ugyan úgy kiszabta a 90.000 Ft pénzbírságot. A gyermek még aznap éjjel kórházba került,az orvos este 8 után tudott beutalót adni. Erről minden igazolást mellékeltem. Ugyan nem volt még délután 4 órakor olyan súlyos állapotban,amely mentőautó hívását indokolta volna,a rendőrség erre hivatkozott. Így mivel elfogult velem szemben a hatóság,ezért kértük ügyvédemmel a pártatlan bírósági meghallgatást. Azóta persze visszakaptam a jogosítványt,és kártérítést is kérhetünk a bíróság szerint,mert jogalap nélkül "csücsült" több,mint egy évig a jogosítvány az okmányirodában. Engem pedig minden vád alól felmentettek,mivel nem én voltam az okozó.
2016. szept. 11. 14:09
5/5 anonim válasza:
6 hó arra vonatkozik, hogy annyi ideje van a hatóságnak kiszabni bármit is. Nem volt mit megszakítani, nem volt mi elévüljön. Főleg, hogy most bíróságon van az ügy. A leírtak alapján valószínűsíthető, hogy végszükségre hivatkozva megsemmisítik a közig hatóság döntését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!