Ha egy ismerősöm plágiumot követett el azt hol jelenthetem névtelenül?
Van egy személy akivel nagyon nem jövök ki, kölcsönös az utálat. Írt egy évfolyamdolgozatot amire nagyon büszke. A család minden tagjának küldött egy példányt. Rájöttem hogy egy csomó olyan részlet van benne ami nem az ő gondolata és nem hivatkozott, tehát plagizált. Az egyetem már elfogadta a dolgozatot. Így tudok még valamit tenni? Lehetőleg névtelenül, mert nem akarom hogy meg tudja én voltam.
Erkölcscsőszök kíméljenek, beszólogatást nem kérek. Csak a kérdésre választ. Köszönöm.
Kérdező:
"Egyébként érdekes hogy ő követett el bűnt azzal hogy plagizál mégis én vagyok a szemét, aki csak felhívná erre a figyelmet. Tehát ha egy gyilkosságot követett volna el azt se jelentsem mert micsoda spicli vagyok?!"
És ki és hogyan határozza meg mi bűn és mi nem az? Talán te?
Akkor sorolom ma Magyarországon mi nem számított bűnnek:
- Milliókat elfogadni maffiózóktól.
- Hamis szerződéssel "banknak álcázva magad" kamatos kamattal uzsorázva a sokszorosát behajtani a kölcsönadott összegnek.
- Milliárdokat érő állami tulajdont havernak adni 1ft-ért.
- Célzottan pályáztatni hogy havernak jusson a biznisz.
Hosszan sorolhatnám.
- Kilopni az állami tenderből amit lehet (keveseb bcement stb...)
Ugyan hol van ezekhez képest a plágium?
Ki vagy te hogy ítélkezz mások fölött? Bíró, vagy isten?
Talán igaza van 9-esnek! Bár nekem sem tetszik a dolog, de úgy néz ki ezt le kell nyelnünk, ha már a többivel sem kezdtünk semmit!
Vagy ha igen és szeretnél kezdeni valamit akkor irány a Rendőrség és a fentebb felsoroltakban tégy te feljelentést mondjuk elsőre Rogán ellen! Mert az súlyosabb, remélem szerinted is!
Ha meg nem akkor hagyd a francba az egészet...
"Rájöttem hogy egy csomó olyan részlet van benne ami nem az ő gondolata"
Ha te rájöttél, akkor nyilván a dolgozat elbírálói is rájöttek volna - nem volt plágium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!