Fiatalkorú mit kaphat testi sértésért?
Sziasztok!
Hétvégén egy szórakozóhelyen voltam baráti társasággal. Az egyikünkbe belekötött (felmenőit szidta elég szaftosan) egy kissé ittas srác, amin (nevezzük X nek) X úgy felhúzta magát, hogy a buli végén, már a szórakozóhelyen kívül elkapta az ittas srácot (aki egyedül volt), az egyik ház falához lökte, majd megütötte háromszor ököllel. Az egyik találat a szeme melletti részt érte (annak van nyoma, belilult), a másik az állát, a harmadik pedig a gyomorszáját. A srác egyszer visszaütött valahova testre, nem láttam pontosan hova, de a váll környékére.
Én személy szerint eléggé megilyedtem. Féltem X-et, mivel közeli barátom, és az ittas srác ismeri, azt mondta fel fogja jelenteni. Mindannyian 18 év alattiak vagyunk.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen büntetést kaphat X?
Válaszokat előre is köszönöm!
Ha papíron nézzük, akkor
8 napon belül gyógyuló: 1 hónap -1 év
8 napon túl gyógyuló: 1 hónap - 3 év
Ha a gyakorlatot, akkor próbára bocsátás (1-2 év lehet és mellé mindenképp pártfogói felügyelet alá kerül), pénzbüntetés (7 500 Ft-tól 12 500 000 Ft-ig) csak akkor ha jövedelme / vagyona, közérdekű munkát pedig akkor ha ítélethozatalkor már 16 éves elmúlt. Ha első ügye, biztos megússza a próbára bocsátással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!