Haszonélvezeti jogot lehet adni a többi tulaj belegyezése nélkül?
Figyelt kérdés
Adott a mama,pap halála után 4 gyermeknek 1/32ed kötelesrész által szerzett tulajdonjog! A mamával nem törődnek,én unokaként nem tudom tovább segíteni, a házat nem hajlandóak eladni,pedig a mama nem tudja tovább fenn tartani! A mamának van esélye eladni az ingatlant vhogy? Vagy haszonélvezeti jogot adni a gyerekek beleegyezése nélkül? Köszönöm2016. aug. 25. 20:58
11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, rz mind hasznos volt nekem!
Albérletbe adta de egy közös udvaros vàlyog hàznak mindig akad költsége sajnos! Holnap földhivatalba utànanézek a tulajdonjognak és a tartozàsnak,mert az is van az egyik gyereknek rajta! Köszönöm még egyszer!!!
2016. aug. 26. 04:15
12/12 kovpet válasza:
Várjunk, a kötelesrész nem pénzben jár? Persze nem vagyok ügyvéd, de úgy tudtam.
Szülőtartás esetleg? Az unokának nyilván nincs tartási kötelezettsége, amíg élnek a gyerekei is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!