Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ingatlanjogot ismerők, haszoné...

Ingatlanjogot ismerők, haszonélvezettel kapcsolatban tudnátok segíteni? (kérdés lent)

Figyelt kérdés

Példa:

Van egy családi ház. 50%-ban én vagyok a tulajdonos, a másik 50% pedig apámat illeti.

Apám hiteleket halmoz fel, a házon terhelik (nyilván az ő részén).

Apámmal egyezséget kötünk: Átadja nekem minden tulajdonjogát, cserébe kifizetem a ráterhelt hiteleket.

1. kérdés: Ezt az egyezséget milyen szerződésben kellene megkötnünk?

2. Ha a szerződésben nem térünk ki a haszonélvezetre, akkor automatikusan én leszek a ház tulaja és haszonélvezője is, apám pedig maximum csak egy vendég?

A segítséget előre is köszönöm!

2016. aug. 17. 02:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Még mindig 2. vagyok. Csak.úgy sem ti, sem.ingatlanos nem írhat adásvételit, mert az mindenképp ellen kell.jegyeztetni egy közjegyzõvel vagy ügyvéddel, mert ellenjegyzés nélkül a földhivatal nem vezeti át a tulajdonjogot.

Szívesen 6.:)

2016. aug. 17. 16:18
 12/12 anonim ***** válasza:
Először bemész a földhivatalba és kikéred a tulajdoni lapot, ezért bizony kérnek kb 1500 forintot, és megállapitod a haszonélvezetre vonatkozó helyzetet és megnézed a széljegyzeteket, abból kiderül, hogy mire jegyeztek be jelzálogot. Utána keress egy ingatlandolgokban jártas ügyvédet és kérdezd meg, hogy mit és hogyan kell szerződésbe foglalni, mert azért ez nem annyira egyszerű eset. A dolognak lényeges része az is, hogy miféle hitelekre zálogositotta el apukád a lakást. Elvileg ezeknek is szerepelnie kell a földhivatalnál széljegyzetben. El kell olvasni a hitelszerződéseket is, hogy hogyan vállalhatod át, stb. Az is lehet, hogy a bank vizsgálni fogja a te fizetőképességedet is pl., nem lehet ám csak ugy automatikusan átvállalni, ahhoz a bank engedélye is kell. Szóval egy jelzálogokkal terhelt lakás adásvétele az nem olyan egyszerű dolog. az ügyvédi költség sem kétfillér lesz.
2016. aug. 23. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!