Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi számít elévülésnek?

Jelta kérdése:

Mi számít elévülésnek?

Figyelt kérdés
2010-ben csődbe ment gáz szolgáltatónál volt elmaradás.Aki végrehajtónak adta az ügyet. Majd gáz szolgáltató váltás történt, akitől semmilyen hivatalos dokumentumot nem kaptam, csak már nekik tartozom. (ezt telefonon tudatták velem mert felhívtam őket) de azt sem tudták megmondani mennyi az annyi. Persze a végrehajtóhoz vinni kell a részleteket, aki 40.000 gombol le 6000Ft megy a tartozásba 34.000 meg a zsebébe. Létezhet az hogy nekem ezt már nem kéne fizetnem, ugyanis létezik elévülés. A végrehajtó felszólítása az elévülésbe beleszól? Mert a szolgáltató 6 éve nem küldött nekem egy árva felszólítást sem. Kicsit zavaros de talán kapok rá választ.
2016. aug. 13. 23:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Akár 40 éves tartozás is végrehajtható, mégha nem is volt közben megszakítás. Elévülésre hivatkozni kell az érdekelt félnek.

Ha tudja bizonyítani, hogy bárhogy is tájékoztatott a fizetésre, akkor az elévülés újrakezdődik (telefonos ügyfélszolálattal történő beszélgetést kötelező rögzíteni).

(gáz és villamosenergia szolgáltatásból eredő követelés esetén 2 év az elévülés)

2016. aug. 14. 11:01
 2/4 A kérdező kommentje:
A végrehajtó figyelmeztetése is megszakítja az elévülést?
2016. aug. 14. 11:29
 3/4 anonim ***** válasza:
még szép
2016. aug. 14. 12:41
 4/4 anonim ***** válasza:
de amúgy a végrehajtónak meg kötelessége közölni, mennyiel tartozol még
2016. aug. 14. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!