Hány éves kortól számít a meztelen lány felsőtest közterületen közszeméremsértésnek?
Az igazat megvallva nem vagyok jogász, úgyhogy a törvényi szabályozásról csak annyit tudok, amit most egy rövid utánanézéssel ki tudtam deríteni: [link]
Ez alapján csak akkor lenne bűncselekmény, ha a nemi vágyát elégítené ki a leányzó (ami még ha így is van, akkor is ki lehet magyarázni azzal, hogy pl. napozik), vagy ha megsértené vele valakinek az emberi méltóságát, ami nyilván nem történik, mert egy női mell látványa nem sérti jobban senkinek a méltóságát, mint egy férfié.
Szóval szerintem lehet, hogy megbotránkoztatná a jelenlévőket, és az is lehet, hogy meg is szólnák emiatt, de jogilag szerintem nem lehet jobban belekötni, mintha egy férfi lenne meztelen felsőtesttel. :)
Szerintem közterületen (park, utca, tér egyéb) semmilyen korban nem illik meztelenül lenni. Félmeztelenül se nagyon.
A strand, vízpart más kérdés. Ott jobban elfogadott a meztelenség, bár egy fürdőben, vagy rendesebb szállodában nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!