Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem akarok tobb adot fizetni,...

Nem akarok tobb adot fizetni, megoldhato?

Figyelt kérdés

Egyedulelo vagyok, igy is fogok meghalni szerintem. Ezeket szeretnem:

* Kerem a berem 100%-at, ne a nettot adjak nekem

* a boltokban AFA nelkul kaphassak meg mindet

* semmilyen adot ne fizessek (epitmenyado, gepjarmu ado, stb.)

Amit cserebe nyujtok:

* lemondok a nyugdijamrol (majd amit megsporolok abbol elelek)

* fizetek az ovodaert, iskolaert (nincs gyerekem)

* ha megbetegszem fizetnem az orvost (sose voltam sulyos beteg), de ha 20 evbe egyszer tortenik valami kifizetem azt az 500ezer ft-ot mutetre, es ne mondja senki hogy egy labtores 1 millio ft-ba kerul mert az parasztvakitas.

Elvileg demokraciaban elunk, megoldhato lenne a vagyam? Kilyen milyen jogaszhoz forduljak?

Elegem van ebbol az orszagbol:

[link]

2016. aug. 13. 13:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

Gondolom valami ilyesmit akarsz magadnak. [link]

Nem, nem oldható meg. Azzal hogy a Magyar Köztársaság állampolgára vagy, a területén élsz, járnak bizonyos kötelezettségek is. Nem vonhatod ki magad a törvények alól csak úgy.

2016. aug. 13. 14:19
 12/22 A kérdező kommentje:
Haziorvosnal egy latogatas 5ezer ft-ba kerul ha magadnak fizeted. Hanyszor mesz haziorvoshoz? Ha minden honapba elmesz egyszer akkor haz havi 5 ezer ft (a tb havi 7 ezer) maris megsporoltal volna 2 ezer ft-ot, a gyogyszerert meg amugyis fizetned kell.
2016. aug. 13. 14:20
 13/22 anonim ***** válasza:

A feketemelónak lesz némi rizikója, de sokan csinálják, ha gondolod, rajta.

Internetet viszont bajosan fogsz áfamentesen kapni. Nyilván ez nem sok egy átlagember adóterheihez viszonyítva, de ha elvi okokból találtad ki ezt a marhaságot (márpedig nyilván igen, úgy tűnik, nem a pénztelenség a problémád, hanem az adófizetési kötelezettség), akkor itt borul az egész. Nincs mese, a netről le kell mondanod. :)

2016. aug. 13. 14:22
 14/22 anonim ***** válasza:
A gyógyszerárnak is van áfa-tartalma, nem? Nem lesz ez jó sehogy. :D
2016. aug. 13. 14:24
 15/22 anonim ***** válasza:
Esetleg gyógyfüvekkel, ha magadnak gyűjtögeted.
2016. aug. 13. 14:25
 16/22 anonim ***** válasza:
#12:Hát,én mondjuk még soha nem fizettem a háziorvosnak,amikor mentem hozzá,sőt,kórházi orvosnak is csak egyszer.Ha re alkalmanként 5000ft-ot fizetsz neki,akkor vastagon benne vagy az orvosok "elkapatásában",abban,hogy soha,semmi nem elég nekik.Legalábbis,nem kis részüknek.
2016. aug. 13. 15:24
 17/22 anonim ***** válasza:
De hogy a kérdésre is válaszoljak,nincs rá reális esélyed.Esetleg,a már más által is javasolt,"nomád" életmód.
2016. aug. 13. 15:27
 18/22 anonim ***** válasza:

A vadállatok a vadásztársaságok tulajdonát képezik, hisz ők etetik őket, vagyis nem eheted meg őket. A növények is ebbe a kategóriába esnek.

Szolgáltatást és árút nem kapsz ÁFA nélkül, mivel azt kötelező beletenni.

2016. aug. 13. 16:50
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem oldható meg, ott bukik a mutatvány, hogy akkor már állampolgár sem vagy, mivel megszeged állampolgári kötelezettséged, jelen esetben az adófizetést. Ha pedig nem vagy állampolgár, nem tartózkodsz jogosan az államhatáron belül.
2016. aug. 13. 17:02
 20/22 anonim ***** válasza:

És akkor gondolom soha nem mész végig egyetlen úton/járdán sem? Mert hogy ugye aszfaltozás, útépítés/javítás, közvilágítás...

Gondolom, hogy sosem húzod le a WC-t, nem fürdesz és nem is mosogatsz (csatornázás).

Nyilván nem fogsz tömegközlekedéssel utazni (a jegy csak a tényleges költségek töredéke, azon kemény állami támogatás is van még), nem fogsz boltba menni (mivel ÁFA nélkül nyilván máshogy nem lehet vásárolni, hiszen az ÁFÁt a boltosnak be kell fizetni így is, úgy is) és nem akarsz semmiféle egyéb szolgáltatást sem?

Amúgy van ennek egy módja: kiköltözöl valami dzsungelbe, sivatagba vagy hasonló Isten háta mögötti helyre, ahova még nem ért el a civilizáció, és kész. Amennyi eszed van, szuperül beilleszkednél oda. Kb. ugyanannyi fogalmuk van a bantu négereknek a modern társadalom működéséről, mint neked.

2016. aug. 14. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!