Nyilvánosságra hozható-e a biztonsági kamera felvétele?
Pár éve beruháztam 2 kamerára.
Az egyik a járdámat veszi, a másik pedig az udvaromat.
Fél éve valaki betört hozzánk, amikor nem voltunk itthon.
Csak egy biciklit vitt el, bejelentettem a rendőrségen, de nem történt semmi.
Kitehetem-e a Facebookra a biztonsági felvételt, ahol látszik az arca?
Amilyen idiota torvenyek vannak elobb meg kellene kerdezd a betorot, es csak az o engedelyevel lehet.
Plusz a jarda kozteruleten van? Mert nalunk azt sem szabad kameraval figyelni.
Semmilyen kamera felvételeit nem szabad nyilvánosságra hozni a felvételen szereplö személy(ek) beleegyezése nélkül.
Ez alól indokolt esetben a hatóságok - rendörség körözéskor - kaphat felmentést, de itt is elöször kell egy határozat erreöl.
Ezt olvassátok figyelmesen, lesz benne meglepetés:
Le kéne számolni azzal az agymosó baromsággal, hogy a lefilmezett bűnöző "személyiségi jogai" minden mást felülírnak és csak suttogva, a belső szobában lehet róla beszélni. A lefilmezett bűnöző közösségi megosztásának gyakorlati megvalósulása volt látható pl. a Tolvajkergetők sorozatban.
Ettől függetlenül persze a zűrzavar fenntartásában érdekelt hatalom pitiáner, rosszindulatú janocsárjai felülírhatják a tanár úr szép gondolatait.
@zoligyerek: látom nem vagy képes felfogni, amit linkben olvastál!!!!
Itt nem arról volt szó, hogy egy magánszemély bekamrázza a környékét, hanem üzletek vagy hasonlók.
Ök felhasználhatják a felvételeket a hatósággoal szembeni bizonyításra.
Ezt egy privát személy - mint a kérdezö, esetleg a rendörségen megteheti, ezért nem jár büntetés.
Viszont sem az üzletek, sem egy magánember nem teheti nyilvánossá a felvételeket, azaz a facebook-ra sem szabad feltenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!