Mikor fogják kiküldeni a fizetési meghagyást?
A fizetési meghagyás nem behajtó cég.
El kéne döntened, egyáltalán mit vársz. A fizetési meghagyást közjegyző bocsátja ki, és a MOKK (Magyar Országos Közjegyzői Kamara) postázza.
Átvételtől számított 15 napod lenne ellentmondani, és akkor perré alakul, és a bíróságon bizonyítást folytatnak le.
A behajtó cég teljesen más.
A behajtó cég semmi mást nem tesz (mert nem is tehet), csak cseszeget.
Addig amíg nincs valamilyen végrehajtható irat (pl. bírósági ítélet), addig a behajtó (aki ténylegesen foglalhat tőled stb.) szóba sem jöhet.
A jogosult, akinek tartozol, ha úgy gondolja, kibocsáttathat ellened FMH-t, de addig nem kell aggódnod, és ha elévült, akkor utána sem. ÉS ha kibocsátották, te kapsz erről egy levelet a MOKK-tól és ha ellentmondasz, akkor perré alakul a dolog, ahol hivatkozhatsz az elévülésre.
Pontosan tudom a folyamatát. Azt is tudom, hogy mit várok és akarok ettől az ügytől.
1. Azt akarom, hogy a közjegyző által kibocsátott fizetési meghagyást elküldje a MOKK. De az adott cég alkudozni akar, csak ígérgeti azt a rohadt papírt.
2. Személyesen ne merjenek megkeresni és alkudozni, mivel ilyen ügyekkel nem kívánok foglalkozni, erre fizetem az ügyvédeket. Amíg nem állt itt két férfi a kapumban, addig ezzel nem volt problémám.
Az utóbbival nyilván lehetne felügyeleti szervhez fordulni, de ez egy felesleges kör, egyszerű időhúzás lenne.
Azt szeretném, ha a fenyegetéseiket betartanák és az ügyvédeik a bíróságon követelnék a jogtalan igényüket. Ennyit szeretnék.
Szóval akinek volt ilyen ügye, az mikor kapta meg a fizetési meghagyást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!