Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A férjem fizetési meghagyást...

A férjem fizetési meghagyást adatott ki valaki ellen, ha nem fizet az adós erre sem akkor még újabb ügyvédi költségekkel kell számolnunk?

Figyelt kérdés
2015. febr. 17. 16:14
 1/3 anonim ***** válasza:

A végrehajtás elindítása a követelés 1%-a, de legalább 5.000,- Ft. Ezt követően a végrehajtó is küld majd egy díjelőleg-bekérőt, amit meg kell fizetni ahhoz, hogy elkezdjen dolgozni. (Költségként azt is végrehajtja majd utána az adóson.)

Ha perré alakul az fmh, mert az adós ellentmond, akkor pedig újabb 3%, de legalább 5.000,- Ft a peres eljárás illetéke.

Az ügyvédi díj egyéni megállapodás kérdése, ezért arra nem tudok válaszolni, hogy a ti ügyvédetek mennyit fog ezekért az eljárásokért kérni.

Egy ügyvéd

2015. febr. 17. 16:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Amennyire én tudom: ha az adós nem fizet, és nem reagál a fizetési meghagyásra, az olyan, mintha elismerné a tartozást. A további költségeket szerintem ő viseli.
2015. febr. 17. 16:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves Második! És szerinted, ha a jogerőre emelkedés ellenére (ez az, amiről te beszélsz) nem fizet, akkor mégis, mi a teendő?

Hát a végrehajtás elindítása! Annak bizony van költsége - mint, ahogy ezt az első válaszomban le is írtam...

Más kérdés, hogy őt terheli a költség, igen. De a kérelmezőnek kell ELŐLEGEZNIE!!!

Ami azt jelenti, hogy kifizeti, aztán majd a végrehajtó azt is megpróbálja végrehajtani.

2015. febr. 17. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!