Végrehajtást érdemes olyan adós (cég) ellen beadni, ami már felszámolás alatt áll? Ha beadom mire számíthatok?
Megvan a bírósági végzésem is, de nem fizetett a cég semmit. Sokat vártam, de most már nagyon szükségem lenne a pénzemre. 6 példányos végrehajtási lapot készülök beadni a Munkaügyi Bíróságra, de igazából a kitöltés is nehézkes, ha egyáltalán érdemes még beadni így is a végrehajtást.
Lenne pár kérdésem:
Hogy ha sikerül kitöltenem a lapot és visszaviszem a bíróságra a végrehajtási lapokat, az jár valamilyen költséggel (teljes költségmenetességem van); ott kinek viszem vissza; valakivel ott majd megtudom beszélni a vh lap pontjait, ha valami nem tiszta és kitöltetlenül hagytam?
Illetve a végrehajtónak mennyi lesz a költsége, amit nekem meg kell előlegeznem (a behajtandó összeg 1-5M között van)?
Előre is köszönöm a segítséget, válaszokat!
Hogy érdemes-e még beadnom...
Úgy értem, hogy már így is sokat buktam a több éves pereskedés során, nem akarom elbukni a végrehajtói és egyéb költségeket, ha behajtatlan marad a dolog, mert ugye ha jól tudom, felszámolásnál erre nagyobb az esély?
Rosta Roland:
Időközben mát beadtam a végrehajtási lapokat, amiket a bíróság gondolom így vissza fog utasítani, vagy hasonlóan jár el.
De! A cégjegyzékben is utánanéztem, megtaláltam a kellő információkat a felszámolásról és szerencsére még bőven bele esek a 40 napos határidőbe a közzététel időpontjától!
Már a felszámoló cégtől is informálódtam és intézem a dolgokat!
Hálás köszönet az információért, még időben jött és nagyon hasznos volt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!