Érdemes munkaügyi pert indítani?
de van, próbaidő alatt nem kell indokolnia egyik félnek sem
megértem ,hogy igazságtalannak érzed, de ezzel nem mész semmire a munkaügyi bíróságon
Ez a próbaidő, valóban bármikor bármilyen indokkal kirúghatnak.
Segítek.
Bármikor: akár első munkanapod reggelén is.
Bármilyen indokkal: a vezetőség úgy döntött.
Ismerős már?
Értem Én, h bármikor kirúghat.. de írásban kell.. nem , így, h idelök telón egy fél mondatot..
A próbaidő meghatározásával a felek a munkaszerződés hatályának a megszűnését egy bizonytalan jövőbeni eseménytől, mégpedig a próba sikerétől, illetve sikertelenségétől teszik függővé. Az Mt. szabályozása értelmében próbaidőt, csak munkaszerződésben lehet kikötni, ebből következően a munkaszerződés megkötését követő próbaidő meghatározása érvénytelen.
A Munka Törvénykönyve 79. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a munkaviszonyt próbaidő alatt bármelyik fél, azonnali hatályú felmondással megszüntetheti. A próbaidő alatt történő felmondást egyik fél sem köteles indokolni. A felmondás érvényességi feltétele az írásbeliség. A nyilatkozatból világosan ki kell derülnie a munkaviszony megszüntetésére irányuló akaratnak, és annak azonnali hatállyal való megszüntetésének. A próbaidő időtartama alatt történő munkaviszony megszüntetésére a felmondási tilalmak, a felmondási időre, a felmentési időre, valamint a végkielégítésre vonatkozó szabályok nem érvényesülnek.
"Kimaradtam a másik munkából, emiatt másfél hónapig nem kerestem munkát, járkáltam hozzájuk össze-vissza, e-mailben utasítgattak. Önmagában elég az,, hogy Önhibámon kívűl kiestem a munkából.. és nem kerestem mást.."
Ez egy nagy nulla. Jó, hogy nem kérsz pénzt a cégektől valahányszor interviewra méz hozzá. Ezért nem fogsz kapni egy kanyit se.
Ha bementél volna dolgozni, a telefonhívás ellenére, akkor lehetne miről beszélni, hiszen dolgoztál nekik, mégse fizettek. De az, hogy emiatt nem kerestél állást, hát lol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!