Milyen jogi előnyeim vannak? Tehetek ellene feljelentést, és a feljelentés tárgyát mi képzi? Mit tehetek?
Hello!
Nos, hát az eset körülbelül egy kettő órája történt. Úgy kezdődött, hogy egy pár napja egy nemrég kiszabadult (börtönből) személy, bejött a házunkba, amikor nem voltak itthon a szüleink, kettő testvérem van, egy öcsém, aki 8 éves, és egy húgom, aki 10 éves. Édesapánk dolgozott, anyukám pedig KRESZ tanfolyamon volt. És pedig az ebédért voltam, amikor a személy bejött a házunkba és a tesóimtól gyógyszereket (frontin, szanax-ot, aszpirint és mindenféle gyógyszereket, mivel evvel drogozik) kért. A személy a községben ismert, drogos, iszákos, bűnöző ember. Nos, ellopott egy kerékpárt, amit be is hozott az udvarunkra, a rendőrség már körözte egyébként. Az utcánkba élő rokonához szaladt elbújni a rendőrségtől. Picit később a rendőrség minket is megkérdezett, hogy nem e láttuk a személyt, a szüleink már itthon voltak és természetesen Őket kérdezték. A szüleink pedig kimondták, hogy az utcában élő rokonához szaladt elbújni. Ez körülbelül egy hete történt.
Ma reggel, 2016. július 29.-én reggel anyukám illetve az öcsém menni szerettek volna édesapámnak ebédet vinni, amikor a személy rokona, megkérdezte édesanyámat, hogy miért dobtuk fel a „Vesot” a bűnöző személyt. A rokona Emese pedig ezt az elhunyt édesanyja házánál, a kerítésen belül kérdezni, miközben kapált. Anyukám pedig elkezdte, mondani, hogy azért mert a gyerekekre ment rá gyógyszer kérni és akkor ismét meg fogja tenni, ha nem viszi el a rendőrség. Emese, a bűnöző személy rokona elképesztő hangnemben beszélt édesanyámmal. Idézem: „ nyaljátok ki a peckemet, mit képzelsz te kis drogos utcalány, kamatozol, sok pénzed van, megszexuálom a szátokat, az uraddal együtt, hogy képzeled, hogy nekem állt, te drogos utcalány, mi van, megint be vagy állva, múltkor is azért vitt el a mentő mert bedrogoztál, megnylatlak az uraddal együtt” . Ezt mondta édesanyámnak. Anyukőm meg szintén magas hangon kezdett vitába vele(ük). A vita hangjára Emese édestestvére, Jutka is szintén kijött, és meg sem hallgatta édesanyámat, és ezt mondta: „ na mi a kolbász van már itt, miért állsz te kis drogos, a Ratyinak (csúfneve Emesének) drogos ebek vagytok, kamatozol, nem a két kezed által keresitek a pénzeteket”. Ekkor kiálltam Én, és ezt mondtam a Jutkának: „ Jutka, Te nem beszélhetsz ilyen módon senkivel sem, semmi közöd nincs más anyagi helyzetéhez, úgyhogy fogd be!”. Erre a Jutkának a fia, kidagadó erekkel, elképesztő idegállapotban rohan felém a parfissal, közben azt kiálltja, hogy „meghalsz! Eltetetlek lábalól. Egerbe megöletlek!” Mivel Én Egerbe járok Gimnáziumban. Még jó, hogy akkor érkezett éppen apu munkából és megvédett a Jutka fiától. Beszaladtunk a házunkba és hívtuk a rendőrséget. Amíg a rendőrséggel beszéltünk, addigra Ők idejöttek a kapunkhoz, és ordítottak mindenfélét. Közben megfenyegettek, hogy ki ne merjünk mozdulni. Édesapámat leköpték, illetve kövekkel dobálták. A rendőrség kijött, a szüleim beszéltek velük, Őket is meghalhatták és elmentek. Egyébként a parfis körülbelül, megítélésem szerint másfél méterre ment el tőlem.
Az igazság az, hogy nem vagyok a legjobb kondiban és félek, a fiú fenyegetésétől. Illetve nem csak Én, hanem az egész családom fél. Nem tudjuk, most hiretelen, hogy mit csináljunk. Milyen jogi előnyeim(ink) vannak? Milyen büntetésre lehet számítani, ha feljelentést teszek a rendőrségen? Milyen indítékkal tehetjük meg a feljelentést? Kérhetek fokozott védelmet? Börtönbe kerülhetnek ez miatt? És még egy millió kérdés…..
Előre is köszönöm szépen a commenteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!