Tegnap feljelentettek hogy átvertem egy iletöt az interneten 6 ezer ft vel. Ha holnap visszautalom és holnap visszavonja lesz valami? és akkor olyan mint ha megse történt volna?
Figyelt kérdés
2016. júl. 26. 21:04
1/7 anonim válasza:
Szerintem csak be akart ijeszteni, hatezer forintért senki nem szenved rendőrséggel. De ha mégis, akkor igen lesz, már megindult az eljárás. A vád gondolom csalás, ami tudtommal hivatalból üldözendő bűncselekmény, így a feljelentést visszavonni nem lehet. De mivel visszautaltad, így bűncselekmény hiányában meg fogják szüntetni a nyomozást. Előtte viszont előfordulhat hogy beidéznek kihallgatásra.
2/7 A kérdező kommentje:
azaz ezért nem kuldenek papirt, semmi?
2016. júl. 26. 21:11
3/7 anonim válasza:
Simán foglalkozik vele a rendőrség 6 ezer forint miatt is. Mert sok kicsi sokra megy és bizony mások is csinálják ezt. Hogy inkább kevés pénzzel vernek át embereket és akkor így szedik meg magukat lassan. De biztosan. De egyébként hogy néz ki a történet? Téglát küldtél telefon helyett, vagy mi?
4/7 anonim válasza:
6 ezer forintért szerintem még eljárás sem indul. Ha indul is, semmit sem kapsz. Sajnos ilyen a jog. Azért sajnos, mert sokakat vernek át ennél nagyobb összegekkel is és futnak el röhögve, ami eléggé felháborító. Nem tudom Te hogy szélhámoskodtál - e.
5/7 anonim válasza:
Hármas, ezt cáfolni tudom. Minket 60 ezerrel rövidítettek meg, ráadásul nem csak minket, többen tettünk feljelentést. Volt aki többért. Semmi sem lett belőle.
6/7 anonim válasza:
Az, hogy "semmi sem lett belőle", pontosan mit jelent? Mert nagyon nem mindegy!
Hogy nem is indult eljárás, vagy nem sikerült elfogni az elkövetőt? Előbbit nehezen hiszem, utóbbi sajnos előfordul. Sajnos nem kell túl sokat tenni, hogy szinte lekövethetetlen legyen az elkövető. Persze a te konkrét ügyedet nem ismerem.
7/7 anonim válasza:
Nézd, ha csalást követsz el, akkor max. enyhítő körülmény, ha visszaadod azt a pénzt, amit csalással megszereztél, vagyis a kár megtérül, de attól még ha csaltál, akkor az megtörtént, nem lehet meg nem történtté tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!