Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beköltöztek de a felét nem...

Beköltöztek de a felét nem fizették ki, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A testvérem lánya és az élettársa, szüleink halála után beköltözött a szüleim házába.

A testvérem és Én örököltük meg a házat fele-fele arányban. A bátyám a lányának ajándékozta

a ház ráeső részét és mivel Én nem akartam lemondani az enyémről megegyeztünk hogy beköltözhetnek

és majd utólag részletekben ki fogják fizetni a ház másik felét.

Mivel rokonokról van szó és a kapcsolatunk is elég jó volt nem jött létre semmilyen szerződés, szóban egyeztünk meg (nyilván itt rontottuk el, papíron még enyém a ház fele).

Az egyesség után a kapcsolatunk megromlott nem voltak hajlandóak beszélni a dologról, elzárkóztak.

Persze nem fizettek semmit. Azóta sem... több év telt el (gyermekük is született).

Azt szeretném megtudni hogy van e még valami esély arra hogy megkapjam a ház feléért járó összeget, és ha van milyen módon érhetném el hogy kifizessék a nekem járó összeget?

A válaszokat előre is köszönöm!

2016. júl. 18. 10:39
 1/6 acelsziv ***** válasza:
100%

Ha még a neveden van a ház fele -remélem igen - akkor indíthatsz peres eljárást vagyonközösség megszüntetésére. Vagy kifizetnek, vagy elárverezik a lakást és megkapod a befolyt pénz felét.

De ha leírattad a nevedről, mert "majd kifizetik" akkor buktad.

Mit mond erre a bátyád?

2016. júl. 18. 11:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Ő kivonja magát az egészből, nem foglalkozik vele.
2016. júl. 18. 11:24
 3/6 acelsziv ***** válasza:
100%
Innentől inkább ügyvéddel konzultálj. Mivel a ház fele a lányé ezért van elővásárlási joga. Ügyvéd felszólíthatja, hogy vegye meg a részedet. Ha nem reagál akkor mentek tovább bíróságra. Baj, hogy nincs papír. Követelhetnéd a kamatokat is.
2016. júl. 18. 11:46
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Birosági úton!
2016. júl. 18. 12:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat sokat segített.
2016. júl. 18. 12:30
 6/6 kovpet ***** válasza:
Meg hát ugye bérleti díjat és kérhetsz, hiszen jelenleg ők ingyen használják a tulajdonod.
2016. júl. 19. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!