Beköltöztek de a felét nem fizették ki, mit tegyek?
A testvérem lánya és az élettársa, szüleink halála után beköltözött a szüleim házába.
A testvérem és Én örököltük meg a házat fele-fele arányban. A bátyám a lányának ajándékozta
a ház ráeső részét és mivel Én nem akartam lemondani az enyémről megegyeztünk hogy beköltözhetnek
és majd utólag részletekben ki fogják fizetni a ház másik felét.
Mivel rokonokról van szó és a kapcsolatunk is elég jó volt nem jött létre semmilyen szerződés, szóban egyeztünk meg (nyilván itt rontottuk el, papíron még enyém a ház fele).
Az egyesség után a kapcsolatunk megromlott nem voltak hajlandóak beszélni a dologról, elzárkóztak.
Persze nem fizettek semmit. Azóta sem... több év telt el (gyermekük is született).
Azt szeretném megtudni hogy van e még valami esély arra hogy megkapjam a ház feléért járó összeget, és ha van milyen módon érhetném el hogy kifizessék a nekem járó összeget?
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha még a neveden van a ház fele -remélem igen - akkor indíthatsz peres eljárást vagyonközösség megszüntetésére. Vagy kifizetnek, vagy elárverezik a lakást és megkapod a befolyt pénz felét.
De ha leírattad a nevedről, mert "majd kifizetik" akkor buktad.
Mit mond erre a bátyád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!