Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért olyan emberek tüntetnek...

Miért olyan emberek tüntetnek a drogok ellen akik a sárga földik isszák a kannást és a kommersz páleszt? Miért olyanok vannak a melegházasság ellen, akik otthon verik a feleségüket és a gyereküket?

Figyelt kérdés

2016. júl. 9. 13:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
#10 Ezzel akkor értenék egyet, ha az alkohol mindenkiből ugyanúgy agressziót váltana ki. Azokra van ilyen hatással, akik amúgy is hajlamosak az agresszióra. Én is voltam régen nagyon sokszor atomrészeg, mégsem kötekedtem soha senkivel az ital hatására. Csináltam, meg beszéltem hülyeségeket, de még szóval se bántottam senkit.
2016. júl. 9. 19:40
 12/20 anonim ***** válasza:
De azért az más. Ha csak néhányszor betépsz nem leszel függő azonnal. Ugyan úgy, ha párszor jól berúgsz nem válasz alkoholistává. Én úgy vagyok az ilyen dolgokkal, hogy ő teste ő élete és amíg ezzel nem bánt másokat addig szíve joga hogy cseszi magát tönkre.
2016. júl. 9. 19:47
 13/20 anonim ***** válasza:

10# Persze droggal csak maganak art az ember, nem is tudom miert van tele naponta a hirado hogy valaki bedrogozva orjongott meg gyilkolt...

Es inni tudni kell, meg kell legyen az embernek ivokulturaja, ez nincs meg par embernel es teljesen kivetkozik magabol, de aki nem birja az minek iszik?!

2016. júl. 9. 19:53
 14/20 anonim ***** válasza:
Érdekes, küldenél egy cikket ahol ilyenről számolnak be?
2016. júl. 9. 20:13
 15/20 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

Kb 10 masodperc volt kiguglizni. A tobbi 100 linket mar nem volt kedvem belinkelni.

2016. júl. 9. 20:22
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez van. Egyáltalán nem vagyok a drogok mellet, de pl. a marihuánát simán legalizálni lehetne, az tényleg sokkal kevésbé veszélyes mint az alkohol (és a herbál, amit "legális marihuánaként" árulnak, de valójában Ázsiában készült szintetikus méreg). Olyan alkoholistától, akinek már tényleg nincsenek agysejtjei, ne várj semmiféle gondolkodást. Amikor meg ezeket a drogos ügyeket hozzátok: hány részeg ember tört, zúzott már? Hány embert (családon belül nőket, gyerekeket akár) bántalmaztak már alkoholisták?

A melegházassággot pedig támogatom. Oké, hogy nem lesznek gyerekeik: de ha nem házasodnak össze, akkor igen? Így viszont egy csomó jogtól megfosztják őket, annak ellenére, hogy ugyan olyan normális emberek, mint bárki más.

2016. júl. 9. 21:59
 17/20 Pro Patria ***** válasza:
Miért fogalmazol ellentmondást nem tűrő megállapításokkal sablonokban kijelentéseket?
2016. júl. 11. 00:25
 18/20 anonim ***** válasza:
szted a magyar lakosság hány %-a képes a gondolkodásra? n akkor ott a válasz a kérdésedre ...
2016. júl. 18. 07:43
 19/20 nobile86 válasza:
67%

Kedves Mindenki,

Személyes tapasztalatokkal átszőtt, tán kissé szerteágazó, hosszú válasz következik.

Sok olyan dolgot fogok itt megismételni valószínleg, amit már más, hasonló kérdéseknél többé-kevésbé kifejtettek, ezért előre is elnézést.

Kb. 8 éve próbáltam ki a zöldet, azóta is ha van, nem vetem meg, volt, van, és lesz olyan időszak h napi szinten tolom, de nem kattogok, csak néha beugrik, vazze, jó lenne tekerni egy jó jot. :d Mikor otthon ez kiderült, az egész család azonnal jot az eleve elrendelés és a 100 %osan borítékolt jövő képpel, heroinista leszel, híd alá kerülsz, tönkre teszed magad! Örömmel jelenthetem, nem lettem az. Hogy miért? Mert nem a fű dönt, hanem én, és létezik a világon olyasmi is hogy fontossági sorrend. Két évig zöldeztem úgy, hogy otthon semmit nem vettek észre az egészből, tesóm véletlenül meglátott, szólt anyámnak, és kezdődött a dráma, úgy, hogy rendkívül nagy szakértelemre tettek szert olyasmivel kapcsban, amit két évig észre sem vettek. Ez 2011ben volt, azóta megtanultam még két nyelven, befejeztem az egyetemet, munka helyet váltottam, ahol dupla pénzt kapok, és egyáltalán. Tesóm, csak hogy visszatérjünk a súgó elemre, általában, ha rajta van a dili a következő képpen próbál meg job belátásra téríteni, 1 üveg pálinka, vagy éppen 5 sör és fél üveg pálinka és hasonló mennyiségek után, úgy, hogy ő is próbálta már a zöldet, kb. 2x csak ő hányt tőle, gondolom mert piával keverte, vagy nem tudom, na, mintha a piától nem hányt volna már nem csak 2x:

Mi a fszért szívod azt a retket! Inkább igyál meg naponta 1 liter pálinkát! Komolyan mondom neked, leülök veled és megisszuk ketten azt az 1 Lt! (a gondolatra is forog a gyomrom)

Erre én:

De miért? Amikor te kipróbáltad mit éreztél?

Hááát, olyan volt mintha enyhén berugtam volna, szédelegtem, semi különös.

De most nem enyhén vagy berugva, mondom én. És ha enyhe berugás érzésed volt tőle akkor miért rosszabb, mint a mostani te erős berugás érzésed és miért kell miatta magyarázni?

Te csak lebegsz a rózsaszín felhők között a rózsaszín elefántokkal, fszom azt sem tudod hol vagy! Kussolj, fogd már fel hogy illegális! és azzal kész.

(mondja ezt drága tesókám, 44 évesen a fentebb leírt mennyiségek után, úgy hogy: 1. Bepiálva úgy összetörte magát motorral hogy 3 pár bordája tort el, ennek következtében ki is rugták a munkahelyéről, ja mert hogy amúgy sofőr volt. Jaaa, piásan vezetni azt szabad, tényleg, az megengedett. :d 2. Most lovakkal foglalkozik, a múltkor részegen akart az egyikre felülni, azt jól megrúgta a paci. 3. Az elmúlt 3 hétben 2x volt olyan, hogy nem szomjasan, a saját 14 éves lánya kísérte haza a sarki bolttól, mert menni nem bírt már a piától.

Szinte hallom a felhördülést. Miii? Most komolyan azt akarod bizonygatni hogy a fű job mint a pia? És ha igen? És ha nem? Semmit nem akarok bizonygatni, csak leírom a tapasztalataim és hogy mit gondolok. Tényleg ennyire hülye vagy? Nem fogod fel hogy a fűvel tönkre teszed magad? Nem érted hogy a fű az kapu drog? De értem, de sztem az alkohol a kapu drog, mert a herbal/biofű/egyéb ismeretlen eredetű és tartalmú drogok ellepte vidékeken kívül, egy tini elsőre az alkohollal találkozik

valszleg, és az alkoholtól lesz olyan érzése elsőre hogy ellazul, dülöngél, viháncol össze-vissza. stb.

és ha az alkoholtól jól érezte magát, és bekínálják egyszer csak fűvel is akkor... Na mi lesz akkor? Legyek én is olyan mint az otthoniak, és mondjam azt hogy: cigi=alkohol=fű=laszti=heroin=designer? És mindenkinek csak ez az út adatott meg? Vajon miért fog igent, vagy nemet mondani az a gyerek a felkínált bármire?

Nem, nem állnék ki egyik mellett sem, mert aki amelyiket akarja, úgyis azt fogja választani, és úgyis azt mondja majd hogy neki a koffein, a csoki, egy kapcsolat, vagy a heroin a tutkó, mert igen, van olyan hogy az ember már csak úgy tudja a napját végig élni pl, ha 3-5 1 gs cigit eltol egy nap, ismerek ilyen embert, tiszta pazarlás és még sorol6nánk a tábla csokitól a napi 5 kávéig.

De mi közöm van egy rosszul döntő ember elméjéhez?

De. Én miért nem megyek oda tesómhoz, sőtt hogy még egy példát hozzak, apámhoz, aki pár hete igen jelentős anyagi kárt okozott a melóban azzal, hogy nem piásan ment be és remegett a keze. Szal miért nem megyek oda osztani az eszet? Egyrészt azért nem, mert már belefáradtam, másrészt meg azért mert belefáradtam, úgyis csinálni fogja, mind a 2, mind a 300 vagy 30.000 ha csinálni akarják, mert fejben dől el, addig amíg tud dönteni róla az ember. Amíg képes rá. Harmadrészt pedig azért nem megyek oda, mert ha odamennék, ahogy már mentem is a belefáradás előtt, és megkérdezném tesómat, csak h családon belül maradjunk:

Mi a fszért vedeled azt az undorító máj ölőt? Akkor csak annyit mond, kussolj, ne ugass, most sem vagy magadnál mert szét van tépve a fejed!

Igen? Ezt miből állapítottad meg? kérdezem én.

Látszik az arcodon!

Igen? És akkor mi a lóalkatrész van? Nekem látszik az arcomon, de még soha, senkinek nem származott abból kellemetlensége hogy én úgy módósítottam a tudatom ahogy, ellentétben veled.

Kussolj bevagy tépve!

Sztem az ő nézőpontja és az enyém közt az a különbség, hogy megértem, az emberek végtelen féle módon tudnak viselkedni, élni, dönteni, így nem próbálok meg párhuzamot vonni, egy drága étteremben két pohár bort megivó fogyasztó, tesóm, és egy 0-24ben alkoholizáló hajléktalan közt, mert megértem hogy teljesen más mind1ik ember múltja és jelene ahonnan és ahová eljutott és ahová tart.

Igen, sajnos, eltudom képzelni tesómat, amit pálinkás üveggel a kézben tombolva üvölti, hogy soha ne legalizálják a zellert, úgy, hogy ő ugyanúgy módosítja a tudatát, csak legálisan, és sztem ez a lényeg, ő hátra dőlhet, és bármi féle törvénybe ütköző cselekedet nélkül hehe, jól érezheti magát. Szóval, igen, vannak olyan alkohol fogyasztók, akik harsognának flaskával a kézben, de vannak olyan káros szenvedély mentes életet élők, akik ugyanúgy beállnának a sorba kiáltozni, csak gondolom ők mást is illegálissá tennének, vagy nem.

Egészségükre!

Melegek házassága? Nem kell ahhoz feleséget vagy férjet verni ahhoz hogy ezzel vki ne értsen egyet.

Sztem a házasság lényege, egy érzelem, úgymint szerelem megerősítése, és annak az el6ározása, hogy életük végéig kitartanak egymás mellett. Ez így eléggé csöpög. Peeersze életük végéig. Igen, van ilyen is. De attól lesz-e jó egy házasság hogy az egyik tagja nő a másik férfi? Sztem a házasság lényege az érzelem, amiért úgy döntenek hogy együtt élnének a házasság szent kötelékében, ahogy ezt Isten javasolja az embereknek. És csak a nászéjszakán szexelnek először. Pfff. Hogyne. Teszem hozzá, ilyen is van. Egy heteró férj, veri vagy nem veri az asszonyt, a látszat miatt fog hőbörögni. Persze, lehet mondani, hogy a melegség Isten által helytelenített dologg, de Isten előtt mindenki = és Isten mindenkit szeret nem igaz? Akkor most hogy van ez? Nem lesznek gyerekeik? Minden heteró házasságban élő párnak van gyereke? És kötelező gyereket vállalniuk? Spanyolországban a melegek házasodhatnak, és ha jól tévedek, gyereket is fogadhatnak örökbe. Gondolom az ottani emberek úgy vannak vele, hogy, igen olyan társadalomban élek, ahol a saját nememhez vonzódva is megilletnek ugyanazok a jogok mint bárki mást. Persze ott is vannak homofóbok, de általánosságban sokkal kevésbé érdekli az embereket hogy ki mit csinál az ágyban, gyűrűvel, vagy anélkül.Engem az sokkal jobban zavar, amikor egy heteró pasas jön az álszent szöveggel, hogy jujj, mennyire nem természetes a homoszexualitás, de azért egy leszbi szendvicsbe beugrana harmadiknak, csak azért mert a résztvevők izgatják. Huss! Isten, a kihalna az emberiség, meg az élet rendje meg a többiek máris eltűntek, csak azért mert hatással van rá amit lát, holott két nőnek ugyanúgy nem lesz 1mástól gyereke, és ugyanúgy azt képviselik amit ő elitél.

2016. szept. 29. 17:40
 20/20 anonim ***** válasza:

#19, ez komoly volt :D

Minden szavaddal egyetértek. Hozzátennén, hogy katasztrófa, amit az alkoholizmus tesz az országgal, az emberekkel. Ráadásul egyáltalán nincs ennek a helyzetnek a kezelésére semmi féle stratégia (!), ami ennyi alkoholistánál elég elszomorító. Az alkohol igen is a kemény drog kategóriába tartozik akár hogy is nézzük. A kultúrális beágyazottságnak meg semmi köze ahhoz. Ajánlom megtekintésre Az utolsó éj Las Vegasban (talán így van, nem vagyok benne biztos) című filmet. Nicolas Cage talán legjobb alakítása, tökéletesen bemutatja hová vezet néhány embernél az alkoholizmus. Ezzel persze nem védeni szeretnén a füvet, de az egyszerűen más kategória a kettő. A herbálról ne is beszéljünk, ha megtörténne a legalizálás, sokkal könnyebben ki lehetne iktatni a piacról, és az mindenkinek jó lenne. És én is rögtön róhatt drógos lettem pár ember szemében attól, hogy elszívtam egy jointot. Nekem sokkal jobban bejött, mint az ivászat dolog. (1-2 sör és pálinka lecsúszik néha, de ennyi, nem szoktam hullára inni magam)

2016. szept. 29. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!