Az új lakásomban idegenek jártak, mit tehetek? (Nem, nem olyan idegenek)
Újonnan vásárolt lakásomhoz olyan zárrendszer tartozik, aminek a mágneses sorszámozott kulcsait egy pesti cég, Metál-Modul Kft. gyártja (debreceni a lakás), nem lehet másolni, és minden egyes legyártott kulcsról leltár készül.
Birtokbavételkor kaptam kettő darab kulcsot, az eladó szerint ennyi is volt. Pár napja úgy hagytam el a lakást - most még felújítás miatt üresen áll-, hogy a vizet elzártam a mérőóránál, mert csöpögött az egyik csap.
Két napra rá, mikor bementem, a víz a mérőóránál meg volt nyitva. Magyarul valaki járt bent.
A közös képviselő szerint kettő kulcs készült. Hívtam a Metál-Modul Kft-t, hogy mégis hány kulcsot gyártottak a mostmár én lakásomhoz, ahol szabadkozott az ember, hogy telefonon nem is adhatna ki ilyen infót, meg írjak e-mailt ha valamit akarok. Sokperces beszéd után lekérte a kulcs sorozatszámát, lediktáltam neki, utánanézett és azt mondta, hogy 3 kulcs készült.
Mikor mondtam neki, hogy a közös képviselő 2 mondott, letette azzal, hogy mindjárt visszahív. Pár perc múlva már kettőt hajtogatott és rövidre zárta a beszélgetést. Azóta e-mailt írtam, 3 nap után sem válaszolt. Most hívtam, állította a két kulcsot. De mivel ezt a kulcsot nem lehet másoltatni máshol, csak a Metál-Modul tudja legyártani, valaki járt bent egy 3. kulccsal.
Milyen lehetőségeim vannak, hogy egyértelműen kiderüljön hány kulcsot keressek a régi tulajon (mert csak erről lehet szó), a kulcsgyártó gondolom arra játszik, hogy újrakódoltatom a zárrendszert pár-sok tízezer forintért, ezért ködösít, tart vissza információt..
Bocs, előző vagyok. Elnéztem, amit írtál.
Nem gondoltam volna, hogy az előző tulaj zárát nem cseréltetted le azonnal. Azt hittem, te magad csináltattad azt a szuper, másolhatatlan kulcsú zárat.
(Én pl., ha egy családtagom elveszíti a kulcsait, azonnal zárat cseréltetek, egy használtan vett lakás esetében ez pláne indokolt.)
Az elso, minden esetben (legyen az barmilyen hiper-szuper zar) a koltozeskor az, hogy lecsereljuk a zarat.
Pont a hasonlo esetek elkerulese miatt.
Köszönöm a válaszokat!
#1. válaszoló: Gondoltam rá, de nyilván a végső megoldás az lenne, hogy ne is legyen létjogosultsága a lakáson belül egy kamerának.
#2. válaszoló: Valószínű az lesz, vagy teljes zárcsere.
#3. és #5. válaszoló: A hiper-szuper zár a lakópark építésekor került bele; minden egyes lakáshoz ez a fajta zár van.
A zárat nyitó kulcs pedig egyszerre nyitja a saját lakásod ajtaját, és a lépcsőház és a garázsba vezető ajtót is. Ezért szeretnék másfajta zár beépítése nélküli megoldást találni, mert attól a jelenlegi kulcsra ugyanúgy szükségem lenne a lépcsőházba való ki-be közlekedéshez.
Plusz az eladó is szabadon kószálhat ki-be, mégha a lakásba nem is járhat be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!