Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szüleim az unokájukra iratattá...

Szüleim az unokájukra iratatták a lakásukat, nekem így ebből már semmi nem jár?

Figyelt kérdés

A szüleim az unokájuk nevére iratatták a lakásukat, tegnap tudtam meg. Természetesen el fogok menni egy ügyvédhez is de szeretnék informálódni mert nagyon ideges vagyok.

Ilyen esetben mi történik? Nekem nem jár a lakásból már semmi?

2016. jún. 21. 20:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Ha ilyen kis értékű ingatlanról van szó, tényleg nem érdemes küzdeni a kötelesrészért. Kb. 500 ezer forint járna neked, de egy ilyen pereskedésnek az ügyvédi költsége sem kétfillér, ha a szüleid meghalnak, akkor sem lesz érdemes követelned a kötelesrészt. Gondolom, hogy igy a gondozásuk és a temettetésük is a testvéred feladata és költsége lesz.
2016. jún. 26. 18:46
 22/24 A kérdező kommentje:
Sajnos pont hogy nem. Az ingatlan értéke kb 10-13 milliót érne.
2016. jún. 26. 18:51
 23/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ne menj neki. Nem biztos, hogy a halálozás után is ha megtámadnád megkapnád aköteles részt így. Nézd mindenki az csinál a pénzével, értékeivel életében amit akar, ha felgyútjtja, ha kidobja, ha elajándékozza. Számonkérni ezért nem lehet senkit.
2016. júl. 11. 13:08
 24/24 anonim ***** válasza:
Jó akkor 1, másfél milla lenne a köteles részed kb. Aminek tuti felét elvinné a per. ÉS ez esetben nem nyernéd meg, ahogy feljebb írták, életébe azt csinál a vagyonával amit akar. Senkinek semmi köze hozzá.
2016. júl. 11. 13:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!