Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pedofíliának számít, ha egy...

Pedofíliának számít, ha egy 47 éves férfi szerelmes egy 17 éves lányba?

Figyelt kérdés

2016. jún. 18. 12:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
47%
És tényleg azt hiszed, kérdező, hogy a 47 éves, kapuzárástól rettegő pasi szerelmes beléd?
2016. jún. 18. 15:13
 22/35 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy valóban az-e, de ezt írta/mondta/mutatta, ezért kérdeztem, hogy ha így lenne, akkor pedofilnak számítana-e.
2016. jún. 18. 15:15
 23/35 anonim ***** válasza:
15%
Attól tartok, hogy ha a 47 éves férfinak 47 milliárdja volna, a szülők sem ellenkeznének, és Te is kétszer meggondolnád, Kérdező, hogy helytelen dolog-e a férfi irántad való szerelme.
2016. jún. 18. 16:10
 24/35 anonim ***** válasza:
47%
22: nem számít pedofilnak, csak idiótának. Te meg egy buta kislány vagy, ha 47 éves pasikra gerjedsz.
2016. jún. 18. 17:15
 25/35 A kérdező kommentje:
Egyetlen árva szóval sem mondtam, hogy kölcsönös ez az egész részemről. De azért köszönöm, hogy ítélkezel.
2016. jún. 18. 17:30
 26/35 anonim ***** válasza:
42%

"berger, te senki, már megint itt vagy?:D"

Igen itt vagyok Akoska, es hozzaszolok a temahoz mert ez egy szabad orszag. Viszont megkoszonnem ha nem zaklatnal tobb privatal a sok regisztracioiddal hogy jarjunk, szexeljunk, pisiljelek le, eroszakoljalal meg, csicskaztassalak stb (termeszetesen ezeket az allitasokat bizonyitani is tudom) mert nem fogom megtenni. Fogadd el hogy nem megyek el veled randizni, mert nem erdekelsz. Szoval megkoszonnem ha nem sertegetnel tobbet.

Kerdezo neked azt tudom mondani hogy szinte kizart hogy ez a pasi szerelmes beled es normalis kapcsolatot akar. Egyszeruen csak vonzonak talal, es probalkozik behulyiteni hatha valamit megengedsz neki. Ne menj bele ilyen kapcsolatba ki tudja kije van a pasinak, ha esetleg tudtodon kivul bekavarnal a kapcsolataba meg bonyolultabba tenned a sajat helyzetedet. Ugyen egy ilyen ferfi szexualisan tapasztalt lehet, es mutathat sok dolgot, viszont ha megszivod sokkal nagyobbat szivhatsz mar csak a tarsadalmi viszhangok miatt is. Szerintem felejtsd el es keress a korosztalyodban egy rendes pasit :)

2016. jún. 18. 18:09
 27/35 anonim ***** válasza:
0%
soha nem voltam Ákos, de amint látom, mások is megállapították, hogy fogyatékos debil vagy - meglátom a neved, automatikusan megyek a pirosra :D
2016. jún. 19. 05:44
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem számít pedofíliának. Itt már csak az a kérdés hogy te vonzódsz- e hozzá, vagy zaklat-e a pasas. Vigyázz vele, mert vannak olyan idősebb faszik aki a szüzekre gerjednek- aztán ha megvoltál, mehetsz amerre látsz - jöhet a következő majdnem-gyerek.
2016. jún. 19. 07:09
 29/35 anonim ***** válasza:
8%

Erika kedvelt témakörei,politika,szerelem,szex.....

Ilyenkor válik számomra egyértelművé,hogy a politikusok si szoktak szexelni xddd

2016. jún. 19. 07:42
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Hogy pedofilnak számít-e, az legfeljebb az ismerőseitek körében érdekes, ki-ki úgy ítéli meg, olyan véleményt mond, ahogy gondolja.

Magyarországon, ez, legfeljebb, szakorvosi témaként szerepel. Ha amiatt kérdezted, ilyen címen nem lehet jogi eljárást kezdeményezni.

Ezt mutatják a jogszabályok.

Sem a Büntető Törvénykönyvben (2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről), sem a Szabálysértési Törvényben (2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről) nem szerepel „pedo” szórészlet, így sem a magyar írásformája (pedofilia), sem a latin (pedophilia) nem fordul elő.

Összesen három hatályos jogszabályban szerepel a pedofilia szó; pontosabban, az egyikben, hosszú í-vel van írva.

Kettő nemzetközi egyezményeket tartalmaz, másoktól vették át a szóhasználatot. Egyikben sincs fogalom meghatározás, értelmezés; a különböző országokban pedig – ahol van ezzel kapcsolatban – egymástól eltérő a jogi meghatározás, joggyakorlat.

A harmadik orvosi tárgyú kód-besorolás, meghatározva ott sincs.

1. 2012. évi CXIII. Törvény az Egyetemes Postaegyesület Alapokmánya Hetedik és Nyolcadik Pótjegyzőkönyvének, …

2. 10/2012. (II. 28.) NEFMI rendelet a gyógyító-megelőző ellátás jogcímén az Egészségbiztosítási Alap terhére finanszírozható homogén betegségcsoportok kódolási és besorolási szabályairól

3. 1351/2013. (VI. 19.) Korm. határozat az Emberkereskedelem Elleni Küzdelemről szóló 2013–2016 közötti Nemzeti Stratégiáról

Van viszont számos jogsértés - szabálysértéstől akár súlyos bűncselekményig -, amit az illető megvalósíthat. Amit, írtál, hogy szerelmes beléd, önmagában semmi. Ha ez zavaró, kellemetlen számodra, és ez tudomására lett hozva, akkor viszont már ennek további kinyilvánítása miatt is lehet lépéseket tenni. Persze, nem úgy, hogy megállapítod, vagy mások véleményére hivatkozva állítod, hogy pedofil. Egyrészt ez nem jogi kategória, másrészt szakember tudja megállapítani.

Ha 17 éves vagy, azaz, kiskorú, akkor van vér szerinti szülőd, vagy nevelőszülőd, vagy gyámod; aki felel – egyebek mellett - megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődésedért. Elsősorban hozzá(juk) kell fordulnod.

Ha szükségesnek tartjátok, tartod, akkor a gyámügyhöz is lehet fordulni, jogi tanácsért, segítségért. Jogsértés megalapozott gyanújával, megfelelő bizonyítékokkal, akár közreműködésükkel, nyomozó-, vádló hatóságnál, bíróságnál is lehet eljárást kezdeményezni; attól függően, hogy magánvádas, vagy hivatalból üldözendő cselekményről van-e szó.

2016. jún. 19. 18:35
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!