Ha deepweben egy olyan oldalon, ahol kiskorúakat lehet venni én veszek "párat", aztán "visszaeresztem" a való életbe, tehát visszakísérem a családjához/gyermekotthonba adom/örökbe fogadom, akkor azzal bűnt követek el?
És ennek lehet valami veszélye (főleg a gyerekre nézve?) Lebukás, stb? Milyen következményei vannak? Lehetséges ez egyáltalán?
(Csak elméleti kérdés)
Utolsó: el lett már magyarázva, hogy ezekkel a magánakciókkal az emberkereskedőket támogatnánk anyagilag.
Arról nem is beszélve, hogy az FBI-nak honnan kéne tudnia, hogy valaki nemes szándékkal vesz gyerekeket (ezt már leírni is abszurd volt), vagy aljas szándékkal? Ezt az FBI nem fogja tudni, és nem is kell neki. Habár azért tegyük hozzá, hogy Magyarországon nem az FBI a témában kompetens hatóság, sőt úgy a világ nagy részén sem, mivel ez USA-beli szerv, szerintem a "hatóságok" kifejezés szerencsésebb megnevezés. Az emberkereskedelem bűncselekmény, a hatóságoknak pedig nem dolga, hogy megvizsgálják az elkövető motivációját és indítékait. Ha a bűncselekmény bekövetkezett, akkor elő kell állítaniuk a tettest és be kell mutatni a bizonyítékokat a bíróságon. A bíróság persze már vizsgál motivációkat, és indítékokat, de hogy ezt milyen mértékben veszik figyelembe az ítélethozatalkor, az RAJTUK múlik. Ennyi erővel mindenki, aki embereket vásárol védekezhetne azzal, ha lebukik, hogy: de hát én csak fel akartam szabadítani őket. És akkor honnan tudjuk, hogy igazat mond? Ezért kell elítélni mindenkit, aki az említett bűncselekményt megvalósítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!