(Meleg) A török Barátomnak mennyi időt kell várni a magyar állampolgárságra, ha bejegyzett élettársit kötünk?
A Barátom török és szeretne véglegesen itt letelepedni. Gondolkozunk azon, hogy kössünk egy bejegyzett élettársi kapcsolatot.
Esetleg így hamarabb hozzájuthat a magyar állampolgársághoz mint egyébként? Mennyi időre lenne szükség és mennyire homofóbok az ügyintézők ha esetleg majd kérvényezni szeretné az állampolgárságot?
Ha jól tudom így 3 év múlva kérvényezhetné és nem kellene 8 évet várnia.
Tök mindegy hogy mennyire homofób az ügyintéző vagy hogy mi a véleménye. Neki a megadott módon kell eljárnia.
Bejegyzett élettársi kapcsolathoz külföldi személynél kell az ő országából(tehát török) hitelesített igazolás hogy nincs jogi akadálya(nem házas). Az állampolgárságot nem tudom hogy meggyorsítja-e, vagy ez csak a házasságnál van így.
Ha jól értem van két hetero, aki közül az egyik állampolgárságot akar szerezni, és ezért egy jogi kiskaput kihasználva bejegyzett élettársi kapcsolatot akar kötni.
Mi a túrónak blamáljátok magatokat, a török találjon magának egy nőt a célra, és vegye el, úgy sokkal egyszerűbb. Senki se kérdezi, mennyire őszinte a szerelem, pláne a muszlimok esetében.
Ebben az ügyben nem tudok segíteni de ők talán igen
Ha az ügyintéző homofób akkor is elkell látnia a munkáját, ha nem akkor kérhettek segítséget, vannak erre szervezetek.
Jobban jár, míg megvárja Törökország csatlakozását az EU-hoz.
Alapesetben 8 év folyamatos Magyarországon tartózkodás, megélhetés és lakhatás biztosított legyen, magyar alkotmányos alapismeret és szóbeli kommunikációs szintű nyelvtudás, büntetlen előélet, köz és nemzetbiztonságot ne sértse a honosítás.
Kedvezményeshez 3 év folyamatos Magyarországon tartózkodás, 3 év házasság, büntetlen előélet, lakhatás és megélhetés biztosítva legyen, alkotmány és nyelvismeret, nemzetbiztonságra veszélytelen.
Másik kedvezményeshez 10 év házasság, büntetlen előélet, nemzetbiztonsága veszélytelen, nyelvtudás.
Házasság szó alatt a bejegyzett élettársi kapcsolat is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!