A török megszállá idején mennyi magyart írtottak ki vagy adtak el rabszolgának?
Nem sokat, nem voltak ilyen céljaik.
Nekik az volt a lényeg, hogy a földeket művelje valaki, különben nincs adó, és ha nincs adó, akkor a sereget nem lehet táplálni és fenntartani.
Sőt, a vallást is meghagyták (és extra adót szedtek be érte).
A probléma a háború sújtotta területeken volt (mind a magyar, mind a török részről, mert mind a két fél lazán kirabolta a területet), illetve a határvidéken, ahol szintén mind a két fél megadóztatta a parasztokat, és elvitt amit tudott, be-betörve a másik területre.
A kérdésre nem kaptam választ, de azért köszi.
Azért nem mind1, hogy 1-et vagy 2-t.
"Épp ma hallgattam egy történész előadását, mely nem konkrétan erről szólt, de elég hiteles ember (Csorba László) mondta, hogy a Magyar Királyság embervesztesége az oszmán hódítás miatt 4 millió volt."
Hiteles? :) Még mohácsnál is, ami a magyar történelem egyik legnagyobb veresége, kb 20 ezer magyar halt meg. Összesen nem élt 4 millió magyar ember akkor :)
Ahogy előttem is írták nem volt népírtás, de pontos számokat ne várj senkitől. Egyébként a pusztításért a habsburgok is felelősek, sőt még magyarok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!