Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért tényleg följelenhet a...

Ezért tényleg följelenhet a szomszéd hölgy?

Figyelt kérdés

Van egy kiállhatatlan idős hölgy a szomszédban, aki megfenyegetett, már másodjára, hogy kihívja rám a rendőröket, amiért állandóan itt lógnak nálam a haverok. Mert szerinte hangosak vagyunk, meg állandóan részegen zajongunk, és ráadásul még biztos drogozunk is! Meg zavarja, hogy az egész utcában csak motorokat lát (hárman szoktak csak motorral jönni!). És ugyan ezt nem így mondta, hanem szebben körülírta, hogy én meg biztos egy k urva vagyok, és ilyenkor fogadom a kuncsaftokat, meg megy nagyban a drogbiznisz. Természetesen ez nem igaz, igen, átszoktak jönni a haverok, van mikor öten, hatan, van aki motorral jön, igen, de nem lármázunk részegen, és ez egyébként is napközben szokott történni, estére hazamennek, ha bulizni akarnánk, elmennénk egy szórakozóhelyre.

Szóval azt szeretném kérdezni, hogy ezért följelenhet? Illetve, ha megteszi, csinálok ezzel, hogy áthívom a haverokat, bármi olyat, amivel törvényt sértenék? Vagy mit tesznek ilyenkor a rendőrök? Házkutatást végeznek?

Köszönöm a válaszokat!

2016. máj. 31. 18:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Ne foglalkozz vele, ha a többi szomszéd nem panaszkodik akkor úgy sem fogják elhinni a rendőrök sem a hangoskodást.
2016. máj. 31. 18:48
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Feljelenthet, persze, csak éppen körberöhögik a rendőrök utána!
2016. máj. 31. 18:49
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Ha feljelent kijöhetnek ellenőrizni a rendőrök. Ha akkor tényleg hangosak vagytok kérhetik, hogy halkuljatok el (másodszor pénzbüntetés, többedszerre -szélsőséges esetben - akár börtönbüntetés is lehet belőle).

Mivel leírásod alapján viszont nálad ez annyira nem jellemző, így nincs félnivalód.

2016. máj. 31. 19:19
 4/11 anonim ***** válasza:
20%
Egész jól viselted, nálam az első k_rvázásnál repült volna a falnak. Egy bepókhálósodott vén idióta az, nem hölgy.
2016. máj. 31. 19:29
 5/11 anonim ***** válasza:
B/\zd az egy lakás nem koporsó, nehogy már ne lehessen megmozdulni, mert egy vén szipirtyó ráakarja erőltetni másra az elcseszett unalmas életét.
2016. máj. 31. 20:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de mennyi egy menet?
2016. máj. 31. 21:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele. Mindig voltak ilyenek. Mondd neki,hogy jelentsen fel nyugodtan. Te meg majd csendben röhögsz, amikor hülyét csinál magából.

Amikor mi anno albérletben laktunk panelben, akkor a szemben lakó öregasszony bepanaszolt bennünket a főbérlőnek, hogy tegyen ki a lakásból, mert ki be járnak a rendőrök az ajtón, és fél. Az nem jutott el a tudatáig, hogy azért, mert ott laknak! :-D A párommal és két haverjával laktunk ott, mind a hárman azok voltak....

2016. jún. 1. 12:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindenhol vannak ilyen utálatos feljelentős nénik, a gyerekei már rég elmenekültek előle és ezzel tölti el az idejét.
2016. jún. 1. 16:15
 9/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem jelethet fel, ráadásul egy ember miatt nem fognak vele foglalkozni, nappal meg még csendháborítás sincs. Ilyenkor egyébként nem a rendőrségre szokás szólni, hanem előbb a közös képviselőnek. Viszont az a baj, hogy ha ő azt mondja, hogy drogoztok, akkor neccesebb. Bizonyítéka ugyan nincs, de a hatóság kijön ellenőrizni.
2016. jún. 3. 22:38
 10/11 anonim válasza:

Nem tudom mennyire igaz az, amit leírtál. Nem tudom, mennyiben súlyosabb a helyzet a valóságban. Nyilván, azt én sem gondolom, hogy nagyon drogoznál, illetve azt sem, hogy egy prostituált lennél.

Azonban amennyiben életvitelszerűen buliztok, hangoskodtok, üvöltöztük, üvöltetitek a zenét és ez zavarja a lakókat, csak idő kérdése, hogy megunja valaki és bejelentést tegyen a jegyzőnél. Ha sürgősen nem hagyjátok abba, még nagy bajod is származhat belőle.

Ha persze csak havonta néhányszor és valóban nappal buliztok és nem hangoskodtok, akkor nem lehet bajod. Persze ha hangoskodtok és csendet ír elő a házirend napközben is (például délután), akkor is nagy bajod eshet.

Állításod szerint itt csak egy vénasszonyról van szó, de sok ilyen esettel találkoztam már pályafutásom során és bocsánat, de ezen leírás alapján nem nagyon hiszek neked. Szerintem tényleg nagyon zavaróan viselkedtek és el nem tudod képzelni, az ilyen viselkedés hány embernek jelent fejfájást országszerte.

2016. jún. 9. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!