Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szeretném a szomszéd telket...

Pimpily kérdése:

Szeretném a szomszéd telket elbirtokolni. Hogyan kezdjem?

Figyelt kérdés
Szomszédunk telke amióta itt lakunk több éve érintetlen, nagyon bozótos, elhanyagolt, szeméttelepnek használják. Olvastam, hogy el lehet birtokolni 15 év után az ingatlant, ha karban tatom, lekerítem, Nincs tulajdonos, vagy nem is tudnak róla. Hogyan tegyem? Mit kell tennem? Va - e esélyem arra, hogy a munkámért cserébe idővel enyém legyen a telek? Szeretném ha a szomszédba rend lenne, de nem szeretném azt ingyen tenni.

2016. márc. 27. 22:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Használatba kell venned és sajátodként gondoznod.

Ennyi az egész.

Aztán 15 év múltán a bíróságon kiderül, hogy a tiéd lehet-e, vagy sem.

2016. márc. 27. 23:12
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha lekeríted, azzal máris bűncselekményt követsz el. Csak szólok. :-)
2016. márc. 28. 00:34
 3/14 anonim ***** válasza:

"Ha lekeríted, azzal máris bűncselekményt követsz el. "

Hülyeség.

2016. márc. 28. 01:00
 4/14 A kérdező kommentje:
Csak azért szetetném lekeríteni, mert szeméttelepnek használják a környékbeliek.
2016. márc. 28. 08:58
 5/14 kovpet ***** válasza:
Ha szeméttelepnek használják, akkor a Jegyző az illetékes.
2016. márc. 29. 15:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az elbirtoklás nem egészen ezt jelenti. Szerintem keresd meg e jegyzőt, ő utána tud nézni a tulajnak, akivel feltehetően meg tudsz egyezni, hiszen neki is csak púp a hátán a telek. Ellenben, ha szó nélkül rendbe teszed, lehet, hogy hirtelen ő is meglátja a benne rejlő lehetőségeket.
2016. márc. 29. 15:14
 7/14 A kérdező kommentje:
A helyi jegyző nem foglalkozik evvel. Nekem kell utánnajárnom. Azért kérdeztem itt hogy mi a menete.
2016. márc. 30. 07:37
 8/14 anonim ***** válasza:

Már írtam, az a menete, hogy birtokba veszed és sajátodként gondozod. Ez azt jelenti, hogy rendben tartod, ha akarod bekerítheted és 15 éven keresztül megszakítás nélkül a birtokodban tartod.

Ha ez alatt az idő alatt a tulajdonos nem szólít fel, hogy hagyj fel a birtoklással, akkor fordulhatsz bíróság felé, hogy mondja ki az elbirtoklás tényét, bekövetkeztét, hogy a földhivatalban a nevedre átvezessék az ingatlant.

Azonban ha a 15 év alatt a tulajdonos rendelkezik a telekkel, ez azt jelenti, hogy odalátogat, vagy meghirdeti, akkor attól a naptól fogva űjraindul az elbirtoklás ideje, azaz a 15 éves terminus.

Mielőtt birtokba veszed, fotózd le több oldalról is. Ez később bizonyítékul szolgálhat, a javadra.

2016. márc. 30. 08:17
 9/14 kovpet ***** válasza:

"A helyi jegyző nem foglalkozik evvel."

Ha hivatalos formában nyújtod be a panaszod, akkor foglalkoznia kell vele, nem teheti meg, hogy nem.

2016. márc. 30. 09:29
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2016. márc. 31. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!