Gyors és egyszerű választ szeretnék! A vörös csillag tiltott Magyarországon?
Figyelt kérdés
Ma kaptam egy pólót, amin egy ötágú vörös csillag van, és egy ököl. Lehet belőle baj, ha felveszem az utcára? /Nem vagyok kommunista, csak tetszik a póló/2016. máj. 21. 17:06
1/7 anonim válasza:
Önkényuralmi jelkép használata
335. §115 Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas - különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő - módon
a) terjeszt,
b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy
c) közszemlére tesz,
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.
2/7 A kérdező kommentje:
Ohh shit
2016. máj. 21. 17:19
3/7 anonim válasza:
Ha mellé még van nálad egy rekesz Heineken is, életed végéig sittre vágnak!
4/7 anonim válasza:
Hát én nem szégyenkeznék ilyen pólóval.
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor hagyom a fenébe 😂
2016. máj. 21. 19:42
6/7 anonim válasza:
A konkrét pólón is múlik, hogy konkrétan mi a szerepe a dizájnban a vörös csillagnak. A vörös szín és az ötágú csillag azért elég általános dolgok és nem a világ egészén tilosak. Ha nyilvánvalóan nem mint kommunista jelkép szerepel a pólón, szerintem nem lesz gond.
7/7 anonim válasza:
A vörös csillag az európai bíróság szerint nem önkényuralmi jelkép, ezért hordható közterületen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!