Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyibe kerül egy olcsó...

Mennyibe kerül egy olcsó temetés mindenestül?

Figyelt kérdés
2016. máj. 9. 14:56
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
200 ezer. De ez sok tényezőtől függ.
2016. máj. 9. 15:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Egy másik kérdésben olyat láttam, hogy 500 ezer alatt szinte lehetetlen.

Egyébként faluban érdekelne. Minden csicsa nélkül.

2016. máj. 9. 15:12
 3/10 acelsziv ***** válasza:
70%
Polgári szertartás hamvasztással, urnatemetéssel 200 -ból kijöhet.
2016. máj. 9. 15:59
 4/10 anonim válasza:
90%
Egy hagyományos temetést 200-ból ki lehet hozni falun.
2016. máj. 9. 16:06
 5/10 anonim ***** válasza:
33%

Szociális temetés esetén semmibe.

[link]

24/A. § (5) Szociális temetés választása esetén az eltemettetőt temetési költségek nem terhelik.

2016. máj. 9. 16:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérj árajánlatot a környékbeli temetkezési irodáktól. Ugyanis ez régiónként is nagyon változó. /Budapesten a legdrágább minden. Ott minden létezőt felszámolnak./

Van olyan település, ahol a sírhelyet x évenként ki kell fizetni, a vidéki falvakban ez nem jellemző, itt nincs a sírhelynek lejárata, tehát megváltani sem kell.

A legolcsóbb a hamvasztás, és a hamvak /urna/ hazavitele. Következő kategória a hamvasztás, és az urna meglévő sírban történő elhelyezése. Utána jön a hamvasztás és új vagy meglévő kolumbárium falban történő elhelyezés.

Aztán a hamvasztás szórással.

Végül a koporsós temetés, ami a legdrágább, nyilván attól függ a pontos ár, hogy van -e meglévő sírhely, hogy a kórházban vagy a temető felé kell -e hűtési díjat fizetni és mennyit, /ez is mindenhol eltérő/, hogy van -e sírkő a meglévő sírhelyen, mert akkor számolják annak szétszedését és összerakását.... Az mindegyiknél számít, hogy milyen drága kellékeket választasz.

Csak úgy megsúgom, ha hazaviszed a hamvakat, urnát sem muszáj venned, elviheted az urnabetétben is. Persze ezt a temetkezések nem szokták ajánlani, mert az urnán is jókora a hasznuk. Búcsúztatót sem kötelező kérned. Van, aki hazavitelnél is megrendel egy szertartást, de te döntöd el. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem, segít kicsit eligazodni.

De ne higgy senkinek, még nekem sem :D Az a tuti, ha elmész és kérsz egy részletes árajánlatot. Hallottam olyat is, hogy egy koporsós temetést nagyon olcsón megcsinált egy cég, csupán a saját maga reklámozása miatt a konkurenciával szemben.

2016. máj. 9. 16:42
 7/10 anonim válasza:
Nekem nemrég halt meg a nagymamám (ma kettő hete)s mivel nem vagyunk gazdagok így mindenből a legolcsóbbat kértük, és megnézettük az ügyintézővel, hogy mi lenne az olcsóbb, a koporsós vagy az urnás temetés. A koporsós 220 ezer ft lenne, az urnás pedig 190 ezer ft lenne, persze ebbe a koszorú nincs még benne. Ez Szigetváron van,tehát itt ennyibe kerül a legolcsóbb temetés.
2016. máj. 26. 19:13
 8/10 anonim válasza:
7. vagyok. Nem kértünk vallásos szertartást hanem világit, mert így jóval olcsóbb. Még annyit mondanék,hogy vigyázz,mert úgy átverik az embert a temetkezési vállalatnál ha nem figyel, mint a fene! Sajnos volt benne tapasztalatom! Részvétem!
2016. máj. 26. 19:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Mivel verik át?
2016. máj. 26. 19:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Mindennel. Ha figyelsz, ha nem. És nem csak a temetkezési vállalkozók, hanem az egyház is akkora számlákat ír a semmiről, hogy eldobod az agyad. Még polgári temetésnél is kifizettet mindent, csak más nevet ad a fizetnivalónak, úgyhogy úgy sem olcsóbb. Nekem is van tapasztalatom. Közönséges rablás, komplett maffia épült erre az üzletágra. Az egyház még a temetkezési vállalkozókat is űbereli. A hamvasztás, és a hamvak hazavitele a legolcsóbb, úgy tudnak legkevésbé megfejni.
2016. máj. 27. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!