Hagyatéki tárgyaláson kérhetem a tesómtól a temetési hozzájárulást?
Ő külföldön lakik és dolgozik még az anyánk temetésére sem jött haza,mert "nem tudott".A temetést én intéztem,mint anyagilag,mint a papírmunkákat,egy szóval mindent.
Mivel apánk már meghalt,így eladásra kerül a szülői ház.Szeretném kérni a temetési költségek felét.Adhatok határidőt a hagyatékin neki,vagy csak akkor van esélyem megkapni a temetési költség felét,ha eladtuk a házat?
Hogy működik?Ő kiakarja minden alól húzni magát,nekem nagyon úgy tűnik.Esetleg kitud játszani engem az ingatlan eladásakor,hogy akkor sem fizet ki?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Köszönöm a választ!
Ha a hagyatékira el jön,amit kétlek,azért ott megjegyzem majd a közjegyzőnek az igényemet.Hátha előbb megkapom én is a pénzt.Bár papírra már le van fektetve és a számlákat is csatoltattam,amikor az ingó és ingatlan értékét feljegyezték.Talán a hagyatékin is adhatok neki határidőt,remélem.Én is a rokonság segítségével tudtam összeszedni mindenre a pénzt,mert nekem sem volt anyagi tőkém annyi,mint amennyi a temetés volt.
Vajon van ilyen lehetőség is,hogy a hagyatékin adhatok határidőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!