Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy gyereknek van joga kimenni...

Egy gyereknek van joga kimenni gimnáziumban órán a mosdóba?

Figyelt kérdés

Nem engedték ki az osztálytársamat mosdóba (nagy dolog), mert 15 perc van hátra, csak kibírja, de nem bírta ki, gondolom értitek.

Lett volna joga felállni, és kimenni?

És lett volna joga, ha beírja a tanár azt a 5-8 percet késésként, az igazgatónál kérvényezni a kivételét?

Mert én speciel nem vártam volna meg míg magam alá, hanem fogtam volna magam, kimentem volna, és ha beírta volna, másnap reggel tettem volna panaszt, illetve tárgy leadását/más csoportba való kérelmet az igazgatónál.

2016. ápr. 27. 15:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Házirendbe mi van írva?
2016. ápr. 27. 15:33
 2/16 anonim ***** válasza:
40%

Aki 15 percig nem tudja visszatartani, mit keres az iskolában? Gondolom ételmérgezése lehetett, v vmi vírus, ilyenkor orvoshoz kell menni, majd haza és megvárni, amíg elmúlik.

Ha pedig vmi special needs student az illető, arról a tanár tudott volna és kiengedte volna.

Nem hiszem, hogy egy 15 éves gyerektől túl nagy kérés lenne, h bírjon ki 45 percet.

2016. ápr. 27. 16:01
 3/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, hasmenésről hallottál már?

Amúgy házirendben nincs a wc-re semmi, de más sulikába sem.

2016. ápr. 27. 16:06
 4/16 A kérdező kommentje:
Sulikban* javította a telefon automatán xD
2016. ápr. 27. 16:07
 5/16 anonim ***** válasza:
48%
Hallottam hasmenésről. Mint írtam, ételmérgezés, vírus, vagy vmi súlyos rendellenesség okozhatja.
2016. ápr. 27. 16:16
 6/16 anonim ***** válasza:
67%

Ez azért elég durva. Egyrészt előző, nem mindenkit engednek meg a szülei, hogy egy hasmenéssel otthonmaradjon. Másrészt pedig ez olyan trauma, ami akár egy életre megkeserítheti az életét. Az osztályból már biztos kijutott a hír, a szégyenérzet akár az öngyilkosságba is kergethetik(főleg ha már nagy).

Erős támogatás kell most neki!

Én tuti ezután vagy elköltöznék vagy megölném magam. Az önbecsülés örökre elveszik, és hála a facebooknak, mindíg utolérhetne egy rosszindulatú ismerős egy új közösségben.

2016. ápr. 27. 16:42
 7/16 anonim válasza:
61%

Off: A 12 éves menstruáló lányt nem engedte ki a testneveléstanár betétet cserélni. Óra végére egy vértócsában kellett álldogálni a több tíz ember előtt.

Értelmetlen egy elhatározás a wc-re nem kiengedés, hisz a gyermeknek akkor elsősorban arra kell koncentrálnia, hogy visszatartsa, és nem tud figyelni az órán, ami nyilván senkinek se jó. A wc-re kiengedős ügyről mindig is folytak a viták. A kiengedés ellen lévő közösség azzal érvel, hogy a gyerek "visszaél" vele. Kérdem én, hogy lehet ezzel visszaélni? 3 perccel tovább mos kezet? A tanárnak miért van olyan hiányérzete, hogy 5 percig 29 diák helyett csak 28 diákkal kell foglalkoznia? Vagy miért sajnálja tőle azt az 5 percet? Az utolsó jól írja, ez egy olyan nagy trauma lehetett neki, ami rettenetes szégyenérzetet kelt benne, egy ideig nem fogja tudni kiheverni. A kedves tanár ezt szerette volna elérni?

2016. ápr. 27. 17:01
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
Ez a házirendes dolog mindig a kedvencem :D Magyarországon az a téves nézet van, hogy a házirend az Isten, és ami bele van írva, az szent és sérthetetlen. Na, állami iskolákban ez marhára nem így van. Extrém példa, de ha a házirend azt mondja ki, hogy a tanárnak joga van a gyereket ott tartani ameddig szeretné, akkor a diák nyugodtan fordulhat a hatóságokhoz, mert a tanárnak erre nincs joga (senkinek sincs, csak a hatóságoknak). Szóval igen, a gyerek nyugodtan kimehetett volna. A tanár meg feldughatja.
2016. ápr. 27. 18:37
 9/16 anonim ***** válasza:
32%
Sok tanár személyes sértésnek veszi, ha a gyereknek biológiai szükségletei támadnak, hiszen szörnyű dolog, ha három percig távol van. Igaz, hogy ha vécéznie kell, és nem mehet ki, akkor ugyanúgy nem tud figyelni, mintha jelen sem lenne, de sebaj. Lehet azzal érvelni, hogy egy középiskolásnak ki kell bírnia 45 percet, de mutasson már nekem valaki csak egyetlen olyan iskolát, ahol minden szünetben mindenkinek van esélye sorra kerülni a mosdóban. Jó esetben van 3-4 fülke, sorban állnak előtted több tucatnyian, és még ugyanennyi dohányzón is át kellene verekedned magadat, mindezt legfeljebb öt perc leforgása alatt, mert még vándorolni is kell egyik épületből a másikba. Az a minimum, hogy a kérdésben leírt tanár takarítson fel a a gyerek után, ha már akkora barom, hogy nem engedte ki, és miatta kell szégyenkeznie a gyereknek a hátralévő iskolaéveiben. Egyébként én is kimentem volna, felőlem igazolatlant is beírhatott volna a tanár. Ha menni kell, hát menni kell.
2016. ápr. 27. 18:39
 10/16 A kérdező kommentje:
Hát megviselte a dolog az biztos, de nem lett kiközösítve, nem lett felhozva se, megértő osztály szerencsére.
2016. ápr. 27. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!