Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha 4 korábbi albérletnek is...

Ha 4 korábbi albérletnek is megvannak a kulcsai ahol laktam az bűncselekménynek számít? Milyennek?

Figyelt kérdés

6 éve költöztem Budapestre, azóta 5 albérletben laktam a mostanival együtt. Minden korábbi helynek amikor elköltöztem csináltam az összes kulcsáról (postaláda, lépcsőház, bejárati ajtó zárjai) másolatokat és megvannak mai napig felcímkézve.

Nem mentem még be soha egyikbe sem, de megvannak a biztonság kedvéért, ki tudja mikor mire kellhet véletlenül. Ez minek számít jogilag?

2016. ápr. 9. 19:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy mikor mire kellhet _VÉLETLENÜL_? Azon kívül, hogy rettentő bunkó dolog már alapból megtartani... No, meg gondolom a tulajok sem tudnak ezekről a másolatokról, mert akkor visszakérték volna...

Egyébként az biztos, hogy jogsértés, de pontosan a fene tudja.

2016. ápr. 9. 19:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ami azt illeti ez nem bűn, mármint addig míg nem mész vele vissza, vagy nem kerül tőled illetéktelen kezekbe. Alap, hogy ha a bérlő megy zárat is cserélünk egyébként.
2016. ápr. 9. 19:58
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Vedd fel a kapcsolatot egy végzős pszichológussal. Egész jó doktori disszertációt írhatna erről a ritka metropolita betegségről!
2016. ápr. 9. 19:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

tuti rég kicserélték már a zárakat...amúgy, miért mennél vissza véletlenül? arról nem is beszélve, hogy ha tényleg otthagytál volna valamit, akkor csak úgy besétálsz másnak a lakásába (mert már ugye, más lakik ott). szerintem ez simán birtokháborítás.

ha tényleg otthagytál valamit, tán lehet szólni a tulajdonosnak.

2016. ápr. 9. 20:08
 5/8 A kérdező kommentje:

Kulcs csere? A szüleimnek is van egy lakása, amit kiadnak albérletbe és már 10 éve ugyanaz a kulcs való a zárhoz. Nem tudom milyen paranoid tulajdonos az aki évente, vagy mondjuk minden új lakó után cserélteti a zárakat. 10-ből 9-szer ilyen biztos nincs.

Pl arra gondoltam hogyha menekülnöm kellene valaki/valami elől (rendőrség, maffia), akkor egy ilyen helyen meghúzhatnám magam. Az egyik régi tulajjal még jóban is vagyok mert összehaverkodtunk és mondta hogy mióta fél éve ott hagytam az előző helyet, azóta üres és ő is kb havonta egyszer jár oda. Most gondoljatok bele, ha nőt kellene valahova vinnetek, vagy ha menekülni kellene a rendőrség elől vagy menekülni kellene az alvilág elől, akkor egy ilyen hely mindig kapóra jöhet.

2016. ápr. 9. 23:08
 6/8 anonim ***** válasza:

# 5/5 Időpont ma 23:08

A zárcsere alap. Párezer forint, ne hülyéskedj. És pont azért amit írsz. A lakásomba aztán ne hozzon fel senki nőt, meg meneküljön a rendőrség/mafia elől a tudnom nélkül. Főleg ha még ki is adtam már másnak. Gondolom te is nagyon örülnél, ha valami tagbaszakadt drogost találnál a mostani albérletedben, hogy "bocs, menekülök a dílerem elől". :-D

2016. ápr. 9. 23:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Paranoid az te vagy, aki ilyeneket képzeleg, h menekülnie kell a rendőrség, meg maffia elől...
2016. ápr. 10. 00:35
 8/8 anonim ***** válasza:

"Pl arra gondoltam hogyha menekülnöm kellene valaki/valami elől (rendőrség, maffia), akkor egy ilyen helyen meghúzhatnám magam."

Vagy szépen kilépsz a gta-ból, megiszod a tejcsit és lefekszel.

2016. ápr. 30. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!