Az így elkövetett graffiti is bűncselekménynek számít?
Figyelt kérdés
Szóval adott egy X ember akinek grafitit fújtam a kerítésének falára. Annak a szomszédja Y ember kihívta a rendőrséget és lefényképezték. Csak én azóta beszéltem X emberrel, és ő azt mondta nekem nem akar feljelenteni, és eredetileg se tervezte, annyit kért fessem le a kerítését, én ezt meg is tettem. A kerítés nem Y ember tulajdonába van, hanem az X emberében ő meg nem akar feljelenteni.
Azt szeretném kérdezni, ez így is bűncselekménynek számít?? Nem akarok büntetett előéletű lenni...
2016. febr. 22. 00:18
1/1 anonim válasza:
Ha a tulajdonos, akinek a sérelmére elkövetted a rongálást nem tesz feljelentést, akkor a rendőrség elvileg nem foglalkozik az üggyel, nem leszel büntetett előéletű. De tanulj az esetből! Az én két fiam is graffitizett, jártam is miattuk a rendőrségre. Mindenkinek nagyon kellemetlen volt. Ne hozd ilyen helyzetbe se magadat, se a szüleidet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!