Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hamis tanúzással kapcsolatban...

Hamis tanúzással kapcsolatban kihez fordulhatok?

Figyelt kérdés
Jelenleg férjemmel válófélben vagyunk. Elhagyott engem és az akkor 4 éves lányunkat, egy másik nőért, de ez nem is lényeges most. A válást a férjem adta be, és mivel nem tudtunk megegyezni, elkezdték feltárni a házasság megromlásához vezető okokat. Ehhez kellett tanúskodni. Anyósom olyan szemérmetlenül és pofátlanul hazudott 90 %-ban hogy azt hittem, leszakad a plafon. Mivel itt gyermekelhelyezésről is szó van, ennek nagyon nagy súlya van. Mit tudok tenni ez esetben?? Ki vizsgálja ezt ki? Vigyem polgári perre? Mert ez bőven kimeríti a rágalmazást, a becsületsértést, és a vádaskodást is. Én nem vagyok bosszúálló típus, soha nem is voltam az, de ennek tétje van, óriási tétje. Szóval mi a menete ennek? NAGYON FONTOS. A válaszokat előre is köszi!

2016. ápr. 1. 21:01
 1/9 anonim ***** válasza:
A rágalmazás, becsületsértés BTK kategória, nem polgári peres. Beszélj ügyvéddel, egyedül necc hamis tanúzással vádolni bárkit (ha igazad van, akkor is necc). Tudni fogja a megoldást. Jó büntetőügyvéd hírében áll Dr Péterfi Ádám a IX. kerületben, bár nem nekem volt hozzá szerencsém, hanem egy pórul járt cimbim anyukájának.
2016. ápr. 1. 21:31
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi! Itt most elsősorban a hamis tanúzás a lényeg. Szóval büntetőjogászt keressek? Kecskeméti vagyok, de itt is van ilyen. Miért necces?

Köszi a választ!

2016. ápr. 1. 21:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Azért necces, mert ha te vagy a feljelentő, neked kell bizonyítanod, és ütős bizonyíték nélkül nem lehet csak úgy "megvádolni" senkit. Nem lenne jó, ha magad sodornád bajba - mondjuk szintén egy rágalmazásba fulladó üggyel. Anyósod a törv. szemében ártatlan mindaddig, amíg meg nem áll a vád ellene. Ebben fog segíteni az ügyvéd. Igen, szerintem büntetőjogász legyen inkább, mint családjogász, bár nyilván ő is tud segíteni. (laikus vagyok, nincs közöm a joghoz, ezzel együtt most nem írtam hülyeséget) :) Sok sikert!
2016. ápr. 1. 21:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha bizonyítani tudod akkor megbüntetik pár 100 ezer forintra

De ha nem akkor te leszel a rágalmazó

2016. ápr. 1. 21:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ha kívülről nézném, még nevetségesnek is tűnhetne az egész. De vérlázító, hogy egy válóperben, gyermekelhelyezésnél a bíróságon ekkorákat hazudik. Ezt nem szeretném annyiban hagyni..És ha nem tudom bizonyítani a hazugságait?
2016. ápr. 1. 22:10
 6/9 anonim ***** válasza:
akkor te leszel a rágalmazó, ahogy valaki más is tökéletesen leírta.
2016. ápr. 1. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hamis tanúzás az igazságszolgáltatás rendje elleni bűncselekmény, minden esetben az ügyészség végzi a nyomozást, így ha feljelentést akarsz tenni, rögtön oda érdemes, az ilyen ügyekből a rendőrség kimarad minden esetben.

Ha jogerős a gyermekelhelyezési per ítélete, akkor sokmindent már nem lehet tenni, eleve csak akkor fogják megváltoztatni, ha a hamisan tanúskodó tanú vallomása nélkül az ítélet alapjaiban más lenne. Ahhoz viszont ugyebár egy büntetőeljárásban jogerősen ki kell mondani, hogy az illető hamisan tanúzott (évekbe telik) és csak azután kezdeményezhető erre hivatkozva, hogy vizsgálják felül a gyermekelhelyezést.

2016. ápr. 2. 14:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Kérdezd az ügyvéded - sajnos a rejtett mikrofonos felvételeket elmebeteg indokokból nem használhatod föl. >.> De ha jól tudom, van valami módja anak, hogy rögzítsd, és elfogadják.
2016. ápr. 2. 19:48
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi! Nem végleges még semmi. Ideiglenesen szabályozták le a láthatást, és a gyerektartást.

Semmi sem végleges, ezért is lázít fel ez a dolog.

Sajnos semmilyen bizonyítékom nincs rá, hogy hazudott. :(

A hazugságvizsgáló gép kiakadt volna, az tuti, de ez kevés. A sógorom és sógornőm, szóval anyósom másik fia és menye pedig úgysem fordul anyósom ellen. Anyósom egy veszett dög. Képes a boltban kiverni a balhét, ha a zsömle nem annyiba kerül, ő mindenhol balhézik. Borzalmas természete van. De ilyet még tőle sem vártam, hogy a bíróságon, ilyen súlyú dologban ekkorákat hazudjon.

2016. ápr. 2. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!