Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fiktív munkaidő-nyilvántartáss...

Fiktív munkaidő-nyilvántartással kapcsolatban hová fordulhatok?

Figyelt kérdés

Egy multicégnél dolgozom alkalmazottként. Több hónapja feltűnt már, hogy az egyik közvetlen munkatársamnak a munkaidő-beosztása eltér a többiekétől. 05:00-re járunk dolgozni, de az ő munkaideje 4:30-tól van rögzítve a papír alapú jelenléti íven és mivel állandó reggeles, így havonta 10-12 óra plusz éjszakai pótlékhoz jut. Az üzlet riasztási dokumentációja például egyértelműen bizonyíthatja, hogy 4:30kor még senki sem tartózkodik a munkahelyen... Nyilvánvalóan azért merik ezt megtenni, mert a "hatóság" nem fog hajnali 5-re odamenni senkihez munkaidő-nyilvántartást ellenőrizni. Érdekes továbbá, hogy a bérszámfejtést nem itt helyben, hanem a központban végzik, de ott sem tűnik fel senkinek hónapok óta, hogy egyetlen ember 30 perccel korábban jár dolgozni, holott az üzletbe egyedül még a boltvezető sem mehet be (na jó, nem vagyok ennyire naív... gondolom, hogy feltűnik csak úgy látszik, szemet húnynak felette).

Félreértés ne essék nem a kollégámtól sajnálom a pótlékot, csupán diszkriminatívnak érzem az eljárást. Kérdésem az lenne, hogy hová tudnék fordulni annak érdekében hogy esetleg kivizsgálják a leírtakat? Érdemes-e egyáltalán ezzel foglalkoznom? Adott esetben kiderülhet-e, hogy a "kivizsgálást végző szervezet"-nél én tettem bejelentést? Köszönöm a válaszokat!

2011. febr. 23. 08:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Megfelelő rutinnal kezelhető lenne a dolog, fejek lehet hullhatni.

Sajnos te amatőr vagy a konspirációban (bocs !) ezért biztosan hibáznál és a főnök rájönne a kis játékodra.

Inkább ne próbálkozz.

2011. febr. 23. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!