Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy tudják lehallgatni az...

Hogy tudják lehallgatni az e-mailt (gmailt pl. ) amikor titkosított HTTPS kapcsolaton működik?

Figyelt kérdés
2016. márc. 24. 13:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Minden szoftver egy valamilyen elvekre épülő parancssorozat. Van logikája, rendszere, tulajdonságai. Azaz megismerhető. Ezért ha a feltételek adottak (infrastruktúra és ész), meg is ismerik. És onnantól használhatják, átalakíthatják, azaz új célt adhatnak neki. Akár - egy darabig -észrevétlenül.

A történelem eddigi leghíresebb titkos kódját is feltörték. És a gyártó ellen fordították. Idő kérdése.

Mindig azon múlik, melyik hatékonyabb, gyorsabb. A gyártó, vagy a feltörő. Ha tartósan a gyártó, akkor látszólag feltörhetetlen mindene. Mert mire feltörik, újat kreált.

Ha a feltörő a gyorsabb, látszólag nem létezik védelem.

Ez egy örök harc.

2016. márc. 24. 18:13
 12/15 anonim ***** válasza:
egyszerű: a nagy vállalatok "mindent tudnak". ez legfőképp a hirdetések perzonalizációja miatt van így, legalábbis ez az egyik ok. ezeket meg szerinted nem adja ki pl.egy google az nsa-nek? jó vicc. egy nagy cégnek elég egyszerű követnie a felhasználóit.
2016. márc. 24. 20:06
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

"gondolhatod hogy Németország első emberének pedig nem egy Nokia 3410 es telefonja van."

Teljesen mindegy, milyen telefont használ. Annak a titkosításhoz nem sok köze van.

2016. márc. 24. 20:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Ezt én megcsinálom neked semeddig nem tart.Kell hozzá egy program pl ssl strip és egy másik program ami végrehajt egy MITIM támatást.Te kapcsolódsz hozzám egy gyengébb titkosítással vagy titkosítás nélkül és én meg kapcsolódom az E-mail fiókhoz az E-mail szolgáltató kulcsát használva.Ez úgy néz ki felrakok egy SSL strippet és egy programot ami végrehajtja a MITIM támadást.Az esetünkben az SSL strip elintézi hogy a facebooktol kezdve minden https oldal hozzám sima http kapcsolaton menjen és tőlem meg kapcsolódik a facebookhoz,g-mailhez meg amihez csak akarod.A titkosszolgálat meg ezt megspékeli hogy csak https-t láss.A skype nál hasonló a helyzet (ezt prrsze mint a https-t mezei user csak úgy nem hackeli).Ezt egy mezei hacker megcsinálja.A HTTPS kapcsolat népbutítás ezer sebből vérzik.A titkosítás visszafejtése nélkül is rengeteg dolgot szivárogtat ki.Ezt én gyakorlati tapasztalt után mondom úgy hogy csináltam ilyet.Ha használsz titkosítatlan proxit akkor sem különösebben nehéz.Ha VPN-t használsz és nem láncolat a szolgáltató és az E-mail szolgáltató ugyan azt a proxycímet fogja dokumentálni (ezt köteles mindenkinél és meg is őrzik).Itt annyi a különbség VPN esetén hogy a te internetszolgáltatód felöl nem tudja lehallgatni.Egy TOR mondjuk már más tészta ami proxykat láncol,titkosított,és speciális böngészőt használ stb stb .Na ott már pl csak a levelező szolgáltató felől megy a dolog.Amúgy ha kiszemelnek a te internetszolgáltatódnál kezdik a lehallgatást.Ha csak úgy alapból kapcsolódsz el se kell menni nagyon az e-mail szolgáltatóhoz mert onnan is mindent látnak.De ezek a dolgok közkézen forognak esetleg a szomszéd 12 éves Józsi Pisti aki unatkozik és a te vonaladhoz valamely ponton hozzá fér az is megteheti.Ezt én gyakorlati szinten tudom úgy hogy magam láttam csináltam és benne vagyok a témában (és nem csak hallottam róla dolog).
2016. márc. 24. 23:21
 15/15 anonim ***** válasza:
23:21! Na erről beszéltem az előzőekben amikor azt írtam hogy a lehallgatás az egy napi rutin a titkosszolgálatoknak, ez olyan egyszerű hogy még az amatőr informatikusok is megtudják csinálni. Innentől kezdve meg azt hallgatják le akit csak akarnak. Ennyi.
2016. márc. 25. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!