Ha a rendőrség lefoglal egy számítógépet átvizsgálás céljából, és titkosított adatok vannak rajta, akkor kötelezhetik a gép tulajdonosát a titkosítás feloldására?
# 1 Mit oldanak meg?
Akinek halvány gőze van az informatikához, az tudja, hogy egy megfelelően titkosított állományt soha a büdös életben nem tud a legszuperebb hatóság sem feltörni. Hacsak nem ismerik a kulcsot.
Továbbmegyek, a legtöbb esetben még arra sem fognak rájönni, hogy egy állomány az valami titkosított dolog, vagy valami bináris (tömörített állomány, futtatható állomány, régi Word dokumentum, stb.).
Kötelezés alatt mit kell érteni? A kínzást már elég régóta nem alkalmazzák, ezért viszonylag nehéz lenne bárkiből kiszedni a titkosítási kulcsot. Azt sem lehet bizonyítani, hogy én azt tudom - lehet, hogy egy ismeretlen ember helyezett el a gépemen egy titkosított állományt.
Nem hiszem,hogy gondot fog okozni a rendőrségnek,hogy feltörje a gépedet!
Attól hogy mindenki hülyének nézi őket,biztosan van egy pár monitorfejű köztük,akinek ez a munkája,hogy felörjön ezt-azt!
Két dolog szúkséges egy titkosított fájl feltőréséhez:
Processzor teljesítmény
Idő
Hidd el, hogy fel tudják törni, az a másik kérdés, hogy addigra lehet, hogy elévül a bűncselekmény
Hidd el, úgy fogod visszakapni, hogy semmit se csináltak rajta. A titkosított dolgokhoz hozzá se fognak nyúlni. Sajnos rendőrként eléggé belelátok ezekbe.
A rendőrség külsős igazságügyi informatikai szakértőket alkalmaz a bűncselekmény gyanúja miatt lefoglalt számítógépek adatainak feldolgozására.
Ezek a külsős munkatársak papíron dolgoznak nagyon szép órabérért hónapokat a gépeken, de a végén mindig egy olyan minősítést adnak nekünk amivel semmire se megyünk.
Én a helyedben azért aggódnék, hogy 3-6 hónapig biztos nem fogják visszaadni a gépedet sajnos... Ha téged hoznak majd ki bűnösnek és nagykorú vagy akkor egy igen szép számlát is a magadénak tudhatsz majd különféle bűnügyi eljárás költségei néven...
Nem rólam van szó. Ez a kérdés ihlette a kérdésemet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__74460..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!