Milyen változás van az új Ptk-ban a biztosításokat illetően?
szólt a biztosító vagyis fenyegetett h már az új Ptk van és ha azonnal nem rendezem a kb 2 napos elmaradásomat akkor ajaj mekkora baj lesz (Casco egyébként).
Na de milyen változás történt? nem csak annyi h megszűnik, hanem esetleg elkezdik behajtani vagy mi a változás most?
#1 Nem egészen értem, miről beszélsz, hiszen a Ptk. 6:439. §-tól elég hosszan erről van szó. "XXII. CÍM A BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSEK"
A kérdésre nem tudok válaszolni, elég komoly a téma, hogy egy összehasonlítást fel lehessen vázolni róla. Szerintem a biztosító által hivatkozott paragrafusokat tekintsd át. Egyébként az új Ptk. hatályba lépése előtt kötött szerződésekre a régi Ptk. vonatkozik.
"hiszen a Ptk. 6:439. §-tól elég hosszan erről van szó. "XXII. CÍM A BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSEK""
Én sem értem miről beszélsz, hiszen a ptk, ha új, ha régi, a szerződéseketet NEM szabályozza, amit meg igen, azon szabályok bizonyos része sem feltétlenül kógens.
"Egyébként az új Ptk. hatályba lépése előtt kötött szerződésekre a régi Ptk. vonatkozik."
Ez egyáltalán nem biztos.
én se tudom, melyik vonatkozik, mivel sokszor évente újrakötjük, ha van vmi jobb konstrukció, csak meglepett h ma ezzel fenyegetett az ügyintéző, és arra gondoltam h netán mivel a biztosítási évfordulók továbbra is léteznek, ezért képesek az egész hátralevő részt behajtani vagy nemtom ...
Mindenesetre úgy adta elő h hu de nagy baj lesz, szal érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!