Történt valami jogszab-változás a képmással kapcsolatban? Hogyhogy az elmúlt napokban simán mutatták a kamerák a rendőrök arcát?
Ugye eddig gondosan kitakargatták, merthogy jaj micsoda jogsértés, hogy mutatják a közhatalom embereinek arcát, de meglepetten tapasztaltam, hogy az utóbbi napokban (a menekültek kapcsán) szinte egyik rendőr arcát se takarták ki sehol, sokszor egészen közelről is mutatták mindegyiket.
Elmúlt a szégyenlősségük vagy jogszab-változás történt?
(egyedül a tatabányai tévés tudósításoknál láttam, hogy foltozták az arcukat, sehol máshol)
na ezt nem tudtam, köszi.
hát tényleg abszurd azért, és persze csak nálunk van így. mellesleg a jogállamiságnak egy abszolút fontos garanciája kéne hogy legyen, hogy a közhatalom gyakorlói igenis egyértelműen beazonosíthatóak legyenek bárki által, persze csak a feladatuk ellátása során (most a közszereplő definícióját hagyjuk ugye, mert az is elég sajátosan magyar). a magánéletük természetesen ugyanúgy védett kell, hogy legyen, de ha állítólag a köz érdekében látják el a feladataikat, a köz pénzéből, akkor sztem egy demokratikus alapnorma, hogy igenis egyértelmű legyen bármely állampolgár számára, ki az, mit és miért tesz, stb. nem?
"Tömegrendezvényeken, tüntetéseken és meccseken, nem egyediesítve lehet a rendőröket fotózni."
Még egy egyszerű intézkedésnél is, de azt már nem lehet közzétenni.
"oké akkor legalább ezek szerint az nem gond, ha az autós kamerával veszem a forgalmat menet közben vagy akár intézkedéskor."
Így van nem baj, de ha ezzel akadályozod az intézkedést, akkor igen.
De egyébként az ilyen felvételt nem használhatod fel, vagy ha igen a rendőr jogosan fog perelni és valszínűleg sikeresen is.
Egyébként ők saját maguk is veszik már az intézkedést, így nincs mit letagadni egyik oldalról sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!