A tanárnak van joga bent tartani a diákot tanítás után?
-Mikor volt a második világháború?
-Öööö... 1939-45.
-Pontosabban?
-Öööö... 1939. szeptember 1-től 1945. május 8-ig.
-Hányan haltak meg?
-Ööö.. mintegy 70 millióan...
-Név szerint?
"- Ezentúl preferált ember leszel a feleléseket tekintve.
- Nem lesz elnéző a dolgozatjavításnál.
- Nem lesz elnéző, ha azt mondod, hogy "bocs, elfelejtettem megírni a házit".
- Minden olyan helyzetben, ahol az egyéni mérlegelésén múlik valami (szaktanári, felelésnél a jobb jegy, év végén enged-e felelni a jobb jegyért) a te károdra fog dönteni. "
És?
Már bocs, de ez kinek szivatás? Annak aki úgyis tanul, vagy annak aki úgy sem?
De ha nagyon gond lenne ez valakinél és tényleg fennállna ,hogy x-et 5-ször felelteti, míg mást tényleg csak 2-szer, akkor fel lehet a tanárt jelenteni.
A tanaraknak nem az a dolguk, hogy úm. szivassák a tanulókat, az meg pláne nem, hogy a sérelmükre búncselekményeket kövessenek el, hanem az, hogy oktassák és erkölcsi nevelésben részesítsék őket, legfőképpen úgy, hogy JÓ példát mutatnak nekik.
"-Mikor volt a második világháború?
-Öööö... 1939-45.
-Pontosabban?
-Öööö... 1939. szeptember 1-től 1945. május 8-ig.
-Hányan haltak meg?
-Ööö.. mintegy 70 millióan...
-Név szerint?"
Viccesnek tűnik elsőre, de konkrétan erre gondolok. Általános elejétől egyetem végéig jó tanuló voltam, de soha nem volt olyan része az anyagnak, egy olyan fejezet, bekezdés a könyvben ami ne lett volna legalább részben homályos. Egy nem teljesen hülye tanár - ha akar - tud a kérdéseivel addig tapogatózni amíg nem talál egy ilyen hiányos területet a tudásodban, aztán addig rugdossa ezt, amíg rá nem lehet húzni egy feleletre, hogy te bizony sz..rt se tudsz, örülj a kettesnek.
"És?
Már bocs, de ez kinek szivatás? Annak aki úgyis tanul, vagy annak aki úgy sem? "
Nekem például hatalmas szívatás lett volna, mert érdekeltek a jegyeim. Ha valakit nem, és mindig a 2-es határán egyensúlyoz, azt bizony baromira kellemetlenül tud érinteni az, hogy nyáron egy pótvizsgával kell foglalkoznia középsuliban.
"De ha nagyon gond lenne ez valakinél és tényleg fennállna ,hogy x-et 5-ször felelteti, míg mást tényleg csak 2-szer, akkor fel lehet a tanárt jelenteni. "
Mégis milyen ürüggyel? "Jaj hát én csak meg akartam adni a gyereknek a javítási lehetőséget."
Volt egy olyan haverom, akit egymás után feleltettek 4-5x egy tárgyból. Elsőnek nem tudott semmit se az anyagból, flegma is volt, megkapta az egyesét, gondolta, ezzel le van tudva, hiszen a legtöbb tanárnál szokás az, hogy félévente 1x felel az ember, meg még esetleg akkor ha kétesre áll. Na de nem, következő órán megint kihívta felelni, mert most akkor biztos készült, hogy javítani fog. Hát nem készült, tehát mosolyogva kapott még egy karót. Úgy gondolta a gyerek, hogy hát most aztán már tényleg nem fog felelni, hát dehogynem. És ez addig ment amíg el nem mondta tényleg ötösre. A kutya fülének nem szólhattunk volna, maximum az osztályfőnöknek, akit meg vagy érdekel, vagy nem, aki odamegy esetleg szólni az adott tanárnak, akit megint vagy érdekel, vagy sem.
"A tanaraknak nem az a dolguk, hogy úm. szivassák a tanulókat, az meg pláne nem, hogy a sérelmükre búncselekményeket kövessenek el, hanem az, hogy oktassák és erkölcsi nevelésben részesítsék őket, legfőképpen úgy, hogy JÓ példát mutatnak nekik."
Aham, ilyen tanárom jó ha volt 3 a több tucatból, akihez szerencsém volt. Pedig mindig jó sulikba jártam.
Attól függ. Ha a szülő kérte akkor igen. Életkortól is függ.
Miért, szerinted ha tanítási időben akarsz meglépni majd lefog??? Nem. Kisétálsz a kapun és kész, majd értesíti a rendőrséget.
De ha este 18-ig vagy a szülő és az iskola közötti megállapodás alapján rá bízva, akkor ő felel érted és ott tarthat az iskolában.
Ha az iskola házirendje erre lehetőséget ad a tanárnak, akkor megteheti.
Erőszakkal nem tarthat bent ha elmúlták 16, de szóval igen.
"Ha az iskola házirendje erre lehetőséget ad a tanárnak, akkor megteheti.
Erőszakkal nem tarthat bent ha elmúlták 16, de szóval igen."
Miért kell ilyen hülyeségeket írogatni?
Mire fel tarthatná bent? Milyen jogon?
A házirend meg nem tartalmazhat olyat, ami nyilvánvalóan jogellenes, sőt, bűncselekmény.
Honnan veszed ezeket a hülyeségeket, hogy ha elmúlt 16 akkor nem, amúgy meg igen?
Ha 11 éves csak, akkor sem tarthatja bent, ha egyszer vége a tanítási időnek.
'Ha 11 éves csak, akkor sem tarthatja bent, ha egyszer vége a tanítási időnek.'
És akkor egy tanár, akire rá van bízva egy 11 éves és nem jöttek érte az iskolába engedje, dobja ki az utcára.? Vagy akár egy óvodást is,. mert ő menni akar és nem jöttek érte???
Azért azt ne feledjük el, hogy nem csak a fiatalkorú, de a gyermekkorú meg főként szülői felügyelet vagy gyámság alatt áll. A szülő a nevelőre bízza a gyereket, amíg át nem veszi tőle. A nevelőnek meg éppen, hogy meg kell akadályozza egy gyermek távozását.
Így ez két értelmű, hogy az a nevelő miért tartja vissza azt a gyermeket.
Ha csak önkényesen, akkor bűncselekmény.
Egy szülő is megakadályozhatja a gyermeke távozását akár erőszakkal is. Sőt ha megszökik a rendőr elő is állítja és visszaviszi a szülőnek.
"És akkor egy tanár, akire rá van bízva egy 11 éves és nem jöttek érte az iskolába engedje, dobja ki az utcára.? Vagy akár egy óvodást is,. mert ő menni akar és nem jöttek érte???
Azért azt ne feledjük el, hogy nem csak a fiatalkorú, de a gyermekkorú meg főként szülői felügyelet vagy gyámság alatt áll. A szülő a nevelőre bízza a gyereket, amíg át nem veszi tőle. A nevelőnek meg éppen, hogy meg kell akadályozza egy gyermek távozását."
Ezek hülyeségek. A nevelő felelőssége a tanítási idő után megszűnik. A szülő meg vagy átveszi a gyereket, vagy nem. Én speciel 8 éves koromtól egyedül jártam iskolába is meg onnan haza is.
Egy tanárnak egyszerűen nincs joga ott tartani egy gyereket sem, mert nincs meg rá a jogalapja. Ő nem rendelkezhet más szabadidejével és azt sem szabhatja meg, hogy tanítási idő után a gyerek hol töltheti az idejét.
Iskoláról van szó, nem óvodáról, ha nem tudnál olvasni, vagy ha nem tudtad volna kitapogatni, hogy hova tetted a szemüvegedet.
A 11 évest meg az utcára nem kell kidobnia, mivel a felelőssége nem áll fenn, ha letelt a tanítási idő, onnan a szülőé a felelősség, ugyanis a szülő a törvényes gyám, nem a tanár. Visszatartania a gyereket semmiképpen nincs joga. Ezt csak abban az esetben teheti meg, ha bizonyosságot szerez arról, hogy a gyerek a távozásával valamilyen veszélynek lenne kitéve, pl. ha fogyatékos, vagy mozgássérült, netán nincs öntudatánál, vagy láthatóan beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!