Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogom van vissza követelni a...

Jogom van vissza követelni a kommunisták által államosított földeket?

Figyelt kérdés

Nemrég családfa kutatásba kezdtem és úgy néz ki, hogy földbirtokosok voltak a felmenőim között ( apai ágon, tehát apa-nagyapa-dédapa-stb. ). Több hektár földet államosítottak ( a dédapámtól vették el, akit viszont elhurcoltak. Soha többé nem került elő, dédanyám pedig valamiért nem beszélt a történtekről, így nem is tudott a család a földről ).

Most a kérdésem az, hogy ha bizonyítom, hogy a dédapám leszármazottja vagyok ( ezt mondjuk nem lesz nehéz ) és bizonyítom, hogy elkoboztak a családtól x hektár földet ( ezt már igen ), azt vissza követelhetem? Van esély rá, hogy vissza kapom ( csak mert ez esetben szánnék időt ennek a kutatására, más esetben csak a felmenőim kutatnám )?

2016. márc. 16. 23:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
46%

A kérdezőnek:

Nem késtél le semmiről. Ha valóban volt a felmenőidnek földje és azt jogellenesen vették el tőlük, akkor eredményesen indíthatsz pert a Magyar Állammal szemben.

2016. márc. 17. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!