Vannak a diákoknak erre irányuló jogai? (lent)
Könnyen előfordulhat h a kérdés megfogalmazása hibás.
Amúgy nem teszek úgy mintha tudnék politizálni meg hasonlók és nem is a jogaimért verem az asztalt
Öltözködés
Csak az érdekelne hogy az iskolánk
(Szakközép, mellékesen még művészeti is(ipar))
jogosan tilt-e minden extrém öltözködési formát.
(gondolok itt nem szokványos színű hajra, piercingre, fültágítóra.)
Amikor felvételiztem egy szóval nem említették hogy majd kivetetik a testékszereket visszafestetik a színes hajat.
(amúgy már oda iskék hajjal és orrkarikával mentem)
Felvettek és kezdetét vette a tanítás.
Majd a harmadik hét végefelé az osztályfőnököm félrehívott beszélgetni
Azzal kezdte hogyha nem festetem vissza a hajam fegyelmi eljárást indítanak.
Mégcsak megse várta hogy válaszoljak.
Eléggé megijesztett ezzel a fegyelmieljárás szóval úgyhogy mondtam hogy amint eljutok fodrászhoz visszafestetem
Aztán megkért hogy a piercingemet cseréljem le kevésbé feltűnőre
(még aznap vettem ujj ékszert az orromba)
Következő héten az igazgató kiabálva kiküldött az órájáról hogy vegym ki vagy visszasemenjek
Mindezt arra hivatkozva hogy megijesztjük a kicsiket
Meg hogy majmolnka minket(de kérem előbb azt otthon meg kell engednie a szülőnek, nem tőlünk fog engedéjt kapni rá a gyerek)
Az igazgató maga is mondta nekem hogy szerinte egy középiskolás gyerenek ugyan annyit szabad mint egy általánososnak. Aha)
(igen van általános iskolás szárny az iskolában.)
Olvastam oldalakon hogy az iskola tehet megjegyzést a diák külsejére és tudtára adhatja nemtetszését de nem szabályozhatja.
Illetve hogy a tanulónak nem kell engedélyt kérnije hogy orrkarikát viselhessen vagy befesthesse a haját.
És hogy öltözködésszabályozás nem lehetne benne a házirendben.
Ezek igazak?
Van valami kiskapu vagy ilyesmi hogy mégis szabadon kibontakozhassunk?
(iskolaváltásra sajnos nincs lehetőségem.)
Segítőkész értelmes válaszokat köszönöm!.
Olyat is hallotam.az iskolában hogy ez ilyen frissen bevezetett dolog az iskolában (tilás,szabályozás)
Mert tobb most felettem járó osztálybeli háborog hogy edsig nem zavarta az iskolát hogy zöld volt a haja
Ill. a még nem is olyan régi tablókon több diáknak van piercingje,színeshaja
Előfordulhat hogy a hezirend megváltozott vagy ilyesmi?
Mégvalami
Van egy ötletdoboz az iskolában
Ha oda írnék egy névtelen levelet azzal érnék el bármit is?
Akár az itt leírtak egy része is benne lehetne,meg a cikekk amiket olvastam linkeltek
A "kiskapu" és "szabad kibontakozás" egymással ellentétes irányúak, nem?
Talán a felszínes dolgok a probléma, nehéz egy kiabáló haj alatti szembe nézni tanítás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!