Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vannak a diákoknak erre...

Vannak a diákoknak erre irányuló jogai? (lent)

Figyelt kérdés

Könnyen előfordulhat h a kérdés megfogalmazása hibás.

Amúgy nem teszek úgy mintha tudnék politizálni meg hasonlók és nem is a jogaimért verem az asztalt

Öltözködés

Csak az érdekelne hogy az iskolánk

(Szakközép, mellékesen még művészeti is(ipar))

jogosan tilt-e minden extrém öltözködési formát.

(gondolok itt nem szokványos színű hajra, piercingre, fültágítóra.)

Amikor felvételiztem egy szóval nem említették hogy majd kivetetik a testékszereket visszafestetik a színes hajat.

(amúgy már oda iskék hajjal és orrkarikával mentem)

Felvettek és kezdetét vette a tanítás.

Majd a harmadik hét végefelé az osztályfőnököm félrehívott beszélgetni

Azzal kezdte hogyha nem festetem vissza a hajam fegyelmi eljárást indítanak.

Mégcsak megse várta hogy válaszoljak.

Eléggé megijesztett ezzel a fegyelmieljárás szóval úgyhogy mondtam hogy amint eljutok fodrászhoz visszafestetem

Aztán megkért hogy a piercingemet cseréljem le kevésbé feltűnőre

(még aznap vettem ujj ékszert az orromba)

Következő héten az igazgató kiabálva kiküldött az órájáról hogy vegym ki vagy visszasemenjek

Mindezt arra hivatkozva hogy megijesztjük a kicsiket

Meg hogy majmolnka minket(de kérem előbb azt otthon meg kell engednie a szülőnek, nem tőlünk fog engedéjt kapni rá a gyerek)

Az igazgató maga is mondta nekem hogy szerinte egy középiskolás gyerenek ugyan annyit szabad mint egy általánososnak. Aha)

(igen van általános iskolás szárny az iskolában.)

Olvastam oldalakon hogy az iskola tehet megjegyzést a diák külsejére és tudtára adhatja nemtetszését de nem szabályozhatja.

Illetve hogy a tanulónak nem kell engedélyt kérnije hogy orrkarikát viselhessen vagy befesthesse a haját.

És hogy öltözködésszabályozás nem lehetne benne a házirendben.

Ezek igazak?

Van valami kiskapu vagy ilyesmi hogy mégis szabadon kibontakozhassunk?

(iskolaváltásra sajnos nincs lehetőségem.)

Segítőkész értelmes válaszokat köszönöm!.

2016. márc. 15. 17:04
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Olyat is hallotam.az iskolában hogy ez ilyen frissen bevezetett dolog az iskolában (tilás,szabályozás)

Mert tobb most felettem járó osztálybeli háborog hogy edsig nem zavarta az iskolát hogy zöld volt a haja

Ill. a még nem is olyan régi tablókon több diáknak van piercingje,színeshaja

Előfordulhat hogy a hezirend megváltozott vagy ilyesmi?

Mégvalami

Van egy ötletdoboz az iskolában

Ha oda írnék egy névtelen levelet azzal érnék el bármit is?

Akár az itt leírtak egy része is benne lehetne,meg a cikekk amiket olvastam linkeltek

2016. márc. 17. 21:13
 12/13 anonim ***** válasza:

A "kiskapu" és "szabad kibontakozás" egymással ellentétes irányúak, nem?

Talán a felszínes dolgok a probléma, nehéz egy kiabáló haj alatti szembe nézni tanítás közben.

2016. márc. 18. 01:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Írhatsz és ezt a beszélgetés menetet is belerakhatod. De nem biztos, hogy bármit elérnél. Ha kinyomtatnád azt ahol kommentbe levan írva, hogy a jog nem ad kezet ebben a suliban és kiraknád olyan helyre ahol látják az emberek vagy "véletlen" ott felejteni forgalmasabb helyeken - hogy lássák a diákok, főleg ezek a felsőbbévesek akiket ezek szerint jobban érint, akkor lehet elérnél már valamit > akár helyesbítést a tanároktól, hogy de. Márpedig ők ezt megtehetik vagy a sok elégedetlen diák kiváltana valamilyen (pozitív) reakciót.
2016. márc. 18. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!