Ha zavarnak a saját tulajdonú házamban, kertemben azzal, hogy a szomszédtól iszonyatos trágyaszag árad, mert nem tartja rendben az állatait van erre valami jogorvoslat?
A kérdező gondolom minimum Keszthelyen végzett és fel tudja mérni mi is az állatkínzás.
Mégse vagy ügyvéd.
Azoknak több az eszük:-)
Egy városi lány,sőt már a falusi is,rosszul van ha a szomszédban egy disznót,kecskét stb-t tartanak.
(érdekes,mert a kisállatokat meg a lakásban,autóban elviselik és nem kiabálnak állatkínzást.Parasztember meg ilyet nem csinál,mégse jelenti fel a szomszédot.)
Szóval lakásvásárlásnál azt is kellene nézni,hogy hova költözünk,nem csak azt,hogy ócccsó legyen,aztán beprlünk,összeveszünk mindenkivel...mondjuk aki ilyen,azt úgyis elüldözik,de addig is kellemetlen.
A kakas ügyről nem tudok,régen tanultam jogot,ma már csak néha "botlok" bele.Viszont tuti,hogy oltári nagy baromság.Belinkelhetnéd.
13:07:
Nem fogok helyetted guglizni barátom, keresd csak ki szépen!
Volt indexen is ha jól emlékszem, birtokvédelmi (nyert) ügy hangos kakas miatt, állattartási övezet ... később volt talán valami gázpisztolyos incidens is a két fél között.
Na megnéztem,ott vámtiszt volt a feljelentő,de most már őt is fogják elítélni a lövöldözésért.
Egyébként nem csupán a szokakasos szomszédra lövöldözött,úgyhogy igazam va,ugye?
Szóval az ürge nem illett oda,mert a többi szomszédot nem zavarta a kakas...
könnyű dobálózni a szavakkal, hogy minek költözött oda, meg költözzön el, miért nem nézte meg jobban a környéket, mielőtt megvette stb...én panelből menekültem kertesbe, amit úgy és azért vettem meg, mert nem volt a környéken kutya. aztán két telekkel arrébb hoztak 3-at, a közvetlen szomszédom meg 1-et, amitől hónapok óta nem alszom,és mindenféle jogorvoslatot keresek rá.
Költözzek el? Azért, mert nincs a szomszédban semmi empátia? Adjam el a házam, adózzam le jól, aztán a következőt is adjam el, ha nem jön be?
Nem ez a megoldás. A megoldás az emberi szó, az együttélés/tűrés, alkalmazkodás. Csak sokaknak ez nem megy.
16.44:ha veszel egy házat bárhol,utánna tudsz nézni,hogy mi az ami törvényileg megengedett(pl.kutyatartás),ha nem néztél utánna,az nem a szomszéd hibája.Ő valószínű megnézte és él a törvény adta lehetőségeivel.
Beszélj a szomszéddal,hogy normális kutya nem ugat egész nap. Ha kicsi a kutya akkor lehet unatkozik,kevés a kajája ,szomjas,a szomszéd gyerekek piszkálják,ezek ellen mind lehet tenni,csak emberi hangvétellel kell előadni a problémákat.ha a szomszéd egész nap dolgozik,lehet nem is tud róla...
15:35:
"Na megnéztem,ott vámtiszt volt a feljelentő,de most már őt is fogják elítélni a lövöldözésért."
Ami lényegtelen a birtokvédelmis ügyével kapcsolatban ... amit MEGNYERT.
"Szóval az ürge nem illett oda,mert a többi szomszédot nem zavarta a kakas..."
Momentán vidéken nekünk is volt, hogy a kertesházban a mi hálószoba ablakunk nézett a kertszomszéd felé, akinél volt 2 őrült kakas.
A ház túlsó végében nem zavart senkit a kukorékolás, de nekünk hogy az ablak alatt versengett a két repedthangú, na az durva volt.
Szerencsére a kertszomszéd hálószobája is arra nézett, így gyors úton leves lett belőlük (ha nem, akkor az hosszútávon problémákhoz vezetett volna, erre találták ki direkt a birtokvédelmi eljárást).
Zárt duplaüvegű ablak mellett nem lehetett aludni tőlük.
19.42:hát belemenni azért is hülyeség,mert ha ilyen,akkor neki nagyobb benne a "tapasztalata",tehát ő lesz a nyerő.
Talán férj/feleség,aki belátóbb.Általánban az ilyen aggresszor emberkéknek normális a párjuk,csak nem mernek megszólalni.
Több tippem tényleg nincs,max. a költözés,vagy a hangszigetelés+légkondi,viszont ez nem olcsó mulatság.
A házat nem olcsón vettem és már régóta ott lakunk. A probléma tavaly óta van, és nem csak engem zavar, az egész környéket. Aláírást gyűjtöttünk, végigjártuk a polgármestert, jegyzőt, mint kiderült a főállatorvos az illető cimborája, úgyhogy az ANTSZ-nél nem sokra mentünk. Környezetvédelmisek is voltak kinn, de mivel ott is van kapcsolata, így az is el lett sikálva. Akárhányszor kijönnek ellenőrizni, már előre tud róla, ami szerintem megint nem éppen szabályos.
Sajnos ezer éves a helyi állattartási rendelet is, úgyhogy azzal se mentünk sokra.
Nem tehén amúgy, disznó és nem kevés. Nehogy már a fél falu költözzön el egy hülye miatt. Majd kíváncsi lennék, ha a te gyerekednek kéne így élnie, mekkora szád lenne, bár ahogy írsz, téged turira nem érdekelne, hogy nő fel a gyereked és hogy élsz.
Itt egyeseknek elég érdekes elképzelései vannak a falusi életről, ami normális körülmények között nem egyenlő a szarszaggal, bármennyire is hihetetlen.
Köszönöm annak a pár válaszolónak, akik normális választ írtak és segíteni próbáltak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!