Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mik a jogai egy 15 éves embernek?

Mik a jogai egy 15 éves embernek?

Figyelt kérdés

mi a teendő ha:

-vernek otthon ha olyat teszek ami nekik nem tetszik.

-megtiltják hogy magán életem legyen.

gyámhivatalhoz nem akarok fordulni mert félek hogy olyan helyre kerülnék akik távol vannak mert a barátaimtól és a barátnőmtől (főképp tőle) nem szeretnék elválni de nem tudok a szüleimmel beszélni. ilyen helyzetben mit tudnék tenni?

2016. márc. 6. 14:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

"-vernek otthon ha olyat teszek ami nekik nem tetszik. "

Mi az hogy vernek? Adnak egy pofont, vagy kékre-lilára vernek egy vascsővel?

"-megtiltják hogy magán életem legyen. "

Törvényben nem foglalkoznak vele hogy a szülő mit tilthat meg a gyerekének és mit nem.

2016. márc. 6. 14:54
 2/15 anonim ***** válasza:

Ez azért így elég rövid.

Pontosan mit csinálnak?

2016. márc. 6. 15:00
 3/15 A kérdező kommentje:

pofont adnak ha pl elalszok délután vagy épp amikor azt akarják hogy tanuljak de már nem tudok koncentrálni a sok idegességtől aminek ők az okai és fáradtságtól mert nem engedik hogy 10 előtt lefeküdjek hogyha nem tudtam megtanulni az anyagot.

de gondolom így ez semmit nem jelent.

nem tudom mit kellene tennem elköltözni nem engednek jogom még nincs hozzá.

csak tűrhetek és ennyi ami a jogomban áll?

2016. márc. 6. 15:01
 4/15 A kérdező kommentje:

amit leírtam annyit tesznek velem és hogy az agyamra mennek a folytonos veszekedéseikkel amikbe engem is belekevernek gyakorlatilag úgy érzem nincs is szükségük rám. anyám össze vesz apámmal mert nem képes megérteni hogy nem csak neki lehet igaza és elvileg én lennék a "döntő" de végig se hallgatják mit mondanak... elegem van az egészből. utána meg engem bántanak ha valami nem tetszik nekik utálom őket. többször is próbáltam elszökni de mindig megtaláltak. nem akarok ilyen emberekkel élni de gondolom ez édes kevés ahhoz hogy elengedjenek.. és az öcsémet sem akarom ott hagyni mert akkor meg vele történne ugyan ez. bármi tanács?

2016. márc. 6. 15:07
 5/15 anonim ***** válasza:

Itt nekik van igazuk.

A többire pedig nem mondtál semmi konkrét dolgoz.

2016. márc. 6. 15:09
 6/15 anonim ***** válasza:
*dolgot
2016. márc. 6. 15:10
 7/15 anonim ***** válasza:
33%
Sajnos ez már lelki terror,próbálj meg suli pszichológussal beszélni,vay valamilyen tanárral,esetleg más megbízható rokonnal,és ha ez tovább így megy akkor irány az emberjogi képviselőhöz.
2016. márc. 6. 17:34
 8/15 anonim ***** válasza:

Alaptörvény(!) XVI. cikk (2). pont: A szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést.

Neked jelenleg az a dolgod, hogy tanulj. Ha megtiltják, megtiltják, nem mehetsz hisztizni a gyámhoz, mert nincs miért (nem is erre van a gyám).

Ha majd (1. válaszolót idézem) vascsővel ütnek, vagy lelki terrorban tartanak, akkor majd megszólalhatsz, de amíg ezek nem állnak fenn, addig nem tudsz ez ellen tenni semmit.

2016. márc. 6. 17:34
 9/15 anonim ***** válasza:

Kedves hetedik!

Kérlek tisztázd a lelki terror fogalmát magadban, összegezd, és utána hasonlítsd össze a jelenlegi helyzettel. Ismerek olyat, ahol SOKKAL rosszabb helyzet áll fenn, és jogosan. Attól, hogy egy tinédzser lázad, nem képes elfogadni a szabályokat, és vannak összetűzések, az NEM lelki terror. Nagyon nem.

2016. márc. 6. 17:38
 10/15 A kérdező kommentje:

#9 öhm törvény előtt tényleg tinédzser lázadás viszont az szerintem nem nagy kérés hogy anyámnak a kezét ne úgy kelljen leszednie kezemről miközben a karom szorítja hogy meg kell harapnom (nem véletlenszerűen harapom meg hanem azért mert fáj mert közben csavargatja a kezem.) mert nem mutattam meg neki mit beszélek facebook-on az emberekkel. értem hogy gyerek vagyok de ahhoz csak van jogom hogy ennyi magán életem legyen. megértem ha nem enged el szombaton vagy valami mert félt vagy csak mert nem bízik bennem, (ennek nem találom alapját. bár most biztos azt gondoljátok hogy egy tinédzser szerint a bulizás az nem rossz vagy valami de bulizni sem járok/jártam és rossz társaságom sincs.) de az azért már túlzásnak tartom hogy még a beszélgetéseimet is el kelljen neki árulnom az akaratom ellenére. főleg azok után hogy ilyeneket csinál... ha meg akar tudni rólam valamit ne erőszakkal tegye. és igen egyet értek veled hogy ennél vannak durvábbak is nem is mondtam hogy ez a legdurvább csak egyszerűen kíváncsi voltam tehetek e valamit ez ellen a törvény kihasználásával de ezek szerint nincs kiskapu szóval kivárom amíg 18 nem leszek. :) én emberi jognak tartom hogy egy embernek lehessen magán élete hisz mindenkinek szüksége van egy minimális burokra de ez már csak magán vélemény és tisztába vagyok azzal hogy ezeket a szabályokat nem én szabom. Száz szónak is egy a vége: ez tényleg lázadás de nem hinném hogy azért mert tinédzser vagyok hanem azért mert ember. de igazság szerint ez attól függ hogy ki mit tekint egy ember jogának.

ui.: mindenki válaszát köszönöm :)

2016. márc. 6. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!