Milyen jogai vannak egy enyhén fogyatékos 16 éves fiatal embernek? Házasodhatok-e, lehet-e szexuális életem? Kérem irjanak nekem erröl.
16 évesen csak szülői engedéllyel házasodhatsz.
Ha a jogaid nincsenek korlátozva bíróság által, akkor teljes körűen eljárhatsz a saját ügyeidben.
Ha testi fogyatékossággal élsz, akkor az még nem ok arra, hogy korlátozzák a jogaidat. Inkább értelmi fogyatékosok esetében szokták a cselekvőképességet korlátozni, azt is azért, mert az illető nem tud a saját érdekében eljárni, így gondnokra vagy gyámra van szüksége.
Természetesen házasodhatsz (majd), és szexuális életet is élhetsz (azt már most is :))
Uhhh! 1 ágyban?
Ha másra nem is, arra biztos van jogod 16 évesen, hogy külön ágyban aludj.
Anyukád kötelez arra, hogy Neked márpedig Vele kell hogy aludj?
Ha igen, akkor szerintem ez elég durva. Nincs pénzetek másik ágyat venni, vagy csak azt szeretné hogy legyen valaki mellette?
Szia
Nem biztos, hogy a Te betegseged miatt nem alhatsz kulon agyban....inkabb anyukad nem akar elengedni maga mellol meg ennyire sem.Felt (amit meg ertek), de 16 evesen mar-mar felnott vagy es nem normalis, hogy kotelez arra, hogy vele aludj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!