Románul nem tudó erdélyi magyar embernek mik a jogai rendőrséggel szemben?
" Mondjuk megtanul legalább alapszinten románul, ha már egyszer úgy hozta a sors, hogy ott él."
Székelyföld közepén, színmagyar területen a f..sznak lenne motivációja románt tanulni. Annak idején, amikor itt voltak az oroszok, hiába volt kötelező oroszul tanulni, mégsem tudott volna 10-ből 9 ember egy pohár vizet sem kérni.
# 2/2 Időpont ma 00:31
Csak annyi a különbség, hogy nálunk a rendőrök nem oroszul beszéltek.
És igen, a fsznak lenne kedve románul tanulni, de sajnos - mivel a nemzetközi megítélésünk jó 30 éve a béka segge alatt van, és mehetnek a nyelvtörvények ellenünk orrba-szájba -, kénytelen. Úgyhogy igen, azért kell megtanulnia, mert a mindennapi életéhez kell. Akkor is, ha magyarokkal van körülvéve.
Tudod, Londonban is van magyar negyed, mégis ki vannak utálva azok, akik az angolt legalább alapszinten nem beszélik. Nem véletlenül.
Miért kellene egy erdélyinek románul tanulnia?
Románul beszéljenek a románok, Romániában. Erdélyről beszélünk, b.aszod.
Ha valaki nem tud az orszag nyelven, akkor tolmacsot rendelnek ki melleje.
Vagy ha tudnak egy kozos nyelvet (pl angol), akkor azon probalnak ertekezni.
# 5/5 Időpont ma 11:04
Igen, és te várnál órákat egy tolmácsra? Szerinted nem szopatnák halálra a szőröstalpúak eleve? Önvédelemből kell románul tanulnia. Én sem örülök neki, de bazeg, saját életét könnyíti meg vele, ha románul is el tudja küldeni őket a 'csába.
En a kerdesre valaszoltam; leirtam, hogy ilyenkor mi van. Ennyi.
Ha valaki felnottkorara nem tud kinyogni par mondatot a sajat orszaga nyelven (miutan 8-12 evet tanulta az iskolaban, es szerencses esetben erettsegizett is belole), az magara vessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!