Mivel terhelődik a tulaj, ha lakcímet jelentenek be?
Figyelt kérdés
Ha bejelent egy ismerős engem Budaörsre lakcím érdekében, akkor neki az adókötelezettsége nő, és ha igen (sejtésem szerint igen) akkor mennyivel? Milyen költségekkel jár, ha egy embert bejelentenek lakcímigénylés érdekében?2016. febr. 19. 16:16
1/11 anonim válasza:
Szerintem nem nő az adója, mert azt jövedelem után kell fizetni, legfeljebb a szemétszállítási díj növekszik, ha per főre kell fizetni.
2/11 anonim válasza:
Szemétszállítási díjat az elszállítandó szemét szerint fizeted. Hogy mekkora kukád van.
Nem jár semmi többletkötelezettséggel.
3/11 anonim válasza:
Lakcím/tartózkodási hely érdekében önmagadat kell bejelenteni.
4/11 anonim válasza:
Nálunk a társasházban per főre kell fizetni a szemétdíjat. Ha valaki beköltözik a lakásba, nő a szemétdíj.
5/11 anonim válasza:
A Magyar törvényhozók nagyon rugalmatlanok az ilyen tipusú mobilitás irányába és bármi megtörténhet azzal aki a saját lakcímére vesz valakit. Persze ha szavazásról vagy bármilyen csalásról van szó akkor igencsak elnézőek a hatóságok.
6/11 kovpet válasza:
Nem világos, hogy ott laksz vagy sem.
Ha igen, akkor elvileg kötelező a bejelentkezés, nem csak egy lehetőség.
Ha nem laksz ott, akkor ez csalás lenne. Ami persze nem hiszem, hogy valaha is kiderülne, de akkor is csalás.
7/11 A kérdező kommentje:
Most költöztem fel Budaörsre a rokonaimhoz. Nem tudom mennyi ideig fogok ott élni (mármint a rokonoknál), mert tervezek albérletet kivenni, csak addig szeretném elintézni a lakcímet. Erről lenne szó.
2016. febr. 20. 18:21
8/11 kovpet válasza:
A lakcím normál esetben semmi hátrányt nem okozna nekik elvileg.
Kivéve az olyan extrém helyzetektől amit #4 ír. Nem is hallottam ilyenről egyébként (csak itt olvastam ilyet egyszer), de persze akárhogy meg lehet állapodni. Csak mi van akkor, ha egy ember van bejelentve és tízen laknak ott mégis? Vagy pont fordítva.
9/11 A kérdező kommentje:
Erdélyi vagyok. Kettős állampolgár. Szeretnék személyigazolványt, és elvileg ahhoz mindenképp kell a lakcímkártya.
2016. febr. 21. 09:06
10/11 kovpet válasza:
A lakcímkártya lehet településszintű is. De érdeklődj az okmányirodáknál, biztos megmondják, hogy mi a pontos útja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!