Hogyan akarhatja a szolgáltató rajtam behajtani az előző tulaj tartozását?
"A szolgáltató szerint a tulaj a hibás, mert neki kellett volna utána néznie, mikor megvette, hogy nincs-e a lakáson tartozás...és nem értik, hogy a lakáson nincs is tartozás, hiszen akkor arról a Földhivatal tudott volna. Szerintük a tulaj, vagy a mi dolgunk lenne felkeresni a tartozó hölgyet, és rávenni, hogy menjen be lemondani a szolgáltatást (amit nyilván nem fog tudni megtenni, hiszen tartozik)"
Nagyjából ez a helyzet, ti nem sok mindent tehettek, igaz természetesen az is hogy rajtatok nem fognak behajtani semmit (nem is hajthatnak be) viszont a tulaj masszívan ludas a helyzetben. Természetesen kényelmetlen a helyzet, viszont a szolgáltatóval nem fogsz tudni mit tenni.
1; Másik szolgálató
2; Másik albérlet
Ilyen ügyben hivatalosan kell kommunikálni, ajánlott levélben. Szerintem küldj egy panaszlevelet a szolgáltatónak (papíron, tértivevénnyel), mellékelten a bérleti szerződés másolatát vagy azokat az iratokat, amik az igazad bizonyítják. Helyezd kilátásba, hogy amennyiben ezen tények ismeretében behajtót küldenek a címedre, úgy polgári- és büntetőpert indítasz ellenük.
Erre azért ne költs pénzt, de ha van ügyvéd ismerős, akkor egy ügyvéd általi levél ütősebb lenne :)
Köszönöm a válaszokat!
Hivatalos levelet még nem küldtünk, az ügyfélszolgálaton adtunk csak be reklamációt, csatolva az összes iratot, amire ők ugyanazt írták vissza: ott élő szerződés van. Írtam már ügyvéd ismerősnek, úgyhogy remélem így tényleg hatásosabb lesz. Meg sajnos nem értik a szolgáltatónál, hogy az csak a kisebbik gond, hogy nem tudunk velük szerződést kötni, a nagyobbik az, hogy ehhez a lakáshoz kötik a tartozást, ahol már mi lakunk...mintha a lakással kötöttek volna szerződést. És szolgáltatást nem kötni velünk valóban van joguk, de ehhez szerintem nincs, hogy ide küldjenek bármilyen felszólítást, fizetési meghagyást, akármit. Hiába tudom, hogy igazunk van, én már magát a megalázó helyzetet el akarom kerülni, hogy magyarázkodnom kelljen bárkinek, hogy a tartozó már nem itt lakik. Csak nem értem, miért nincs joga a szolgáltatónak a tartozás alapján a rendőrségről vagy az okmányirodától lekérni ennek a hölgynek a címét. Persze lehet, hogy még nem akkora a tartozás, hogy itt tartson, csak akkor meg miért beszélnek tetemes összegről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!