Tényleg eljárásjogilag csak az ügyvéd beszélhet a tárgyaláson, ha valakinek van jogi képviselője?
Tehát ez így van szabályozva, hogy ha van, akkor csak ő beszél, és én meg se szólalhatok, ha pedig nincs, akkor csak én beszélek?
Vagy is-is? Hogy van ez?
Nagyon nem mindegy, mert ha esetleg az első verzió az igaz, akkor lehet h jobban járok, ha legalábbis formailag nincs ügyvédem, hiszen meg is mondja őszintén, hogy baromira nem érti a dolgot, nem a területe, kvázi dísznek van ott, azaz akkor háttérmunkára megtartom persze, de hivatalosan nem jelentem be meghatalmazott képviselőként.
Csak kéne tudni, hogy ez így van-e ...
Tök mindegy, polgárin sem akkor beszélhet amikor akar.
Ott még hamarabb is kap rendbírságot.
de ez a rendbírság ez hogy van?
a bírónak eszébe jut h na ennek nem tetszik a pofája, aztán ha csúnyán néz, máris rendbírság? vagy legalább formailag meg kell indokolnia?(még ha érdemben baromság is?)
Kérdező, te annyira buta vagy, hogy fáj!
Minden résztvevő beszélhet a tárgyalásokon, de a tárgyalás rendje szerint (polgári: Pp., büntető: Be.)
Aki bekiabál, közbeszól, nem hallgatja meg a másikat... azt a bíró először figyelmezteti, majd bírságolja, utána - szélsőséges esetben - a tárgyalás egy részéről akár ki is zárhatja.
Téged is mindenki végig fog hallgatni, te is végighallgatod a másikat. Ez ilyen egyszerű.
És nem az dönt, hogy kinek "tetszik a pofája", hanem hogy ki tud viselkedni, és ki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!