Kábeltévés tartozásnál van elévülési idő?
Sziasztok!
Előre is elnézést, ha már hasonlóban kérték segítségeteket, de fontos lenne számomra, ha páran véleményeznétek az én helyzetemet is! :)
Röviden az én történetem:
2009.02.04én faxon felmondtam kábeltelevíziós előfizetésemet a F..t cégnél, amit 2009.02.13án (ÁSZF-nek megfelelően, 8 napra faxom megérkezésére)meg is tettek. Kifizettem még a teljes február hónapot, biztos-ami biztos alapon. Kérdeztem telefonos ügyfélszolgálatukat, "így minden rendben lesz? Van még valami teendőm?" Erre azt válaszolták: nem."Minden rendben van!"
Azóta semmi.
Egészen mostanáig, mivel március 10én kaptam tőlük egy tértivevényes levelet, benne egy 26 ezres csekkel valamint a „Fizessek! Ha nem, akkor megszüntetik az előfizetésemet“ mondattal -rövidítve. Én még aznap felhívtam az ügyfélszolgálatukat, ahol azt tudták csak mondani, hogy ez az összeg valóban látszik a nevem alatt- de hogy miből adódik össze pontosan illetve miért nem értesítettek eddig- hallgatnak róla. Helyette megadták a panaszcsoport számát, akik persze 30 napon belül reagálnak..HA reagálnak..
Jelen pillanatban már egy behajtó cégnél van az ügyem…
Kérdéseim a következőek:
* Olvastam több helyen is, hogy távközlési szolgáltatásos számla tartozás (ha arra vonatkozóan nem érkezik felszólítás) elévülési ideje jóval rövidebb, „csak“ 1 év. Az én esetemben is lehetne ezt érvényesíteni?
* 2009.02.13 és 20010.03.05 között több, mint egy év telt el. Valóban jogos lehet a cég követelése vagy ez az egy éves törvény valóban létezik valahol (PTK?) és tudatában vannak ennek, csak bepróbálkoznak nálam, hátha?
* Teljesen jogos és bevett szokás lenne ez, hogy a F..t egyetlen alkalommal sem próbálta ezt meg behajtani rajtam, most meg, több, mint egy évvel később azonnal átadja egy behajtó cégnek, ezzel is növelve az összeget 7500-al?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Köszönöm az eddigi véleményeket, én most megírom ezekből kis levelemet a behajtó cég felé. Az biztos, hogy addig egy fillért sem fogok fizetni, amíg ŐK nem bizonyítják, hogy említett tartozásomat alkotó számlák egy évnél fiatalabbak. Ami kizárt, erről rögzített telefonbeszélgetésem is van...
Szép napot Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!