Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Létezik olyan, hogy akaratom...

Létezik olyan, hogy akaratom ellenére felperes vagyok, mert az alperes pert akar indítani?

Figyelt kérdés

és létezik olyan, hogy egy közig ügyben én mint ügyfél nem kérem a felülvizsgálatot, de a közig hatóság meg kitalálja, hogy ő helyettem akkor is beadja a bíróságra felülvizsgálatra csak mert csak? Van ilyen egyáltalán?

Hát nem eleve az ügyfélnek kéne akkor egy csomó dologban nyilatkoznia, pl hogy részt kíván-e venni a tárgyaláson vagy hogy költségmentességet kér stb stb. Szóval megteheti ezt egy közig szerv, hogy az ügyfél akarata ellenére "jót akar" az ügyfélnek és maga ellen kér egy felülvizsgálatot?

Hát nem tudom, nekem enyhén fura, de ami nálunk megy, az a baj, hogy ha létezne, azon se nagyon csodálkoznék ...

2016. febr. 11. 17:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Hát én kifogytam az ötletekből, amiket adtam még az is sok ahhoz képest, hogy semmi konkrétumot nem tudok.

Minden esetre a tértivevényes leveleket őrizd meg, mert azok bizonyítékok amiket bíróságon a küldője nem tud letagadni, ezért tértivevényes. Ha lelehetne tagadni azokat akkor a világon minden bírosági rendszer már régen összeomlott volna.

2016. febr. 14. 00:00
 22/22 A kérdező kommentje:

Megértelek és igazad is van. Na meg össze is omlott. Hát működik nálunk ma bármilyen igazságszolgáltatás normálisan?

de nem ez a lényeg. Tudod, én ezekkel a "komoly bizonyíték"-szerű tértivevényes levelekkel már párszor beszívtam, és olyan szemrebbenés nélkül tagadják le vagy mondanak mást a tartalmára, hogy azt elképzelni se tudod. Ezért nem értettem soha igazából a térti lényegét, hiszen az csak a boríték átvételét bizonyítja, de aztán hogy mi volt benne ... akármi, amit éppen ők mondanak.

Oké, köszi még egyszer.

2016. febr. 14. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!