Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Létezik olyan, hogy akaratom...

Létezik olyan, hogy akaratom ellenére felperes vagyok, mert az alperes pert akar indítani?

Figyelt kérdés

és létezik olyan, hogy egy közig ügyben én mint ügyfél nem kérem a felülvizsgálatot, de a közig hatóság meg kitalálja, hogy ő helyettem akkor is beadja a bíróságra felülvizsgálatra csak mert csak? Van ilyen egyáltalán?

Hát nem eleve az ügyfélnek kéne akkor egy csomó dologban nyilatkoznia, pl hogy részt kíván-e venni a tárgyaláson vagy hogy költségmentességet kér stb stb. Szóval megteheti ezt egy közig szerv, hogy az ügyfél akarata ellenére "jót akar" az ügyfélnek és maga ellen kér egy felülvizsgálatot?

Hát nem tudom, nekem enyhén fura, de ami nálunk megy, az a baj, hogy ha létezne, azon se nagyon csodálkoznék ...

2016. febr. 11. 17:47
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

figy, igazad van, naná az idegeimre mennek, hát kinek nem mennének.

ügyvéd? voltam, igen. válasz: ne haragudjak, de a mai Magyarországon ő hatósággal szemben nem fog semmit kezdeményezni, hiába okiratham és társai, mert nincs értelme, nincs az a bíróság, amelyik nekem adna igazad, főleg ha már több hatóság is benne van a simliben, és több hatósági vezetőt kéne pár évre a hűvösre küldeni.

És az a baj, hogy nem csak képzelet, hanem sokszoros tapasztalat.

Szóval, én azt szűrtem le (és ebben jó pár ügyvéd csak megerősített) hogy a hatalmuk korlátlan, és büntetlenül tehetnek bármit, az ég világon senki semmit nem tehet ellenük.

A szaftosabb storykat már mellőzném is, mert ez most csak így csepp a tengerben, szorozd meg ezt a visszaélést 20-30-50-el, és ezek mennek napi szinten, a bírósági "igazságszolgáltatást" pedig köszönöm, megtapasztaltam szintén, és azt kell mondanom, elég volt belőle. Első lépésként valóban megyén kívül talán lett volna esélye az ügynek egy konkrét hatóság ellen. De most már ott tartunk, hogy a helyi szerv visszaéléseinek a kimosdatására az országos szerv is hamisítgatott nem keveset, így aztán ez is reménytelen. És ezt se képzelgem, több ügyvéd is inkább azt mondja, szándékosan hagyjam veszni az ügyet, mert ha netán nyerek (1%), nekem még rosszabb lesz, amit azután fognak művelni. Úgyhogy szépen állunk.

2016. febr. 13. 08:34
 12/22 A kérdező kommentje:

"Miből gondolod, hogy ha a "szerv" valóban összeesküdött ellened"

Tudod, más, ha csak gondolom, és bár úgy lenne, de más, amikor tapasztalom, méghozzá nagyon durván. És mint írtam, ez csupán egy kis aranyosság a többi húzásukhoz képest, tehát nagyon meglepődni se lehet rajta.

2016. febr. 13. 08:39
 13/22 anonim ***** válasza:

Szerintem is közokirathamisítás, ha te nem akartál pert indítani, ennek ellenére a nevedben és aláírásod hamisításával és akaratod ellenére megtette valaki. Így az egész eljárás érvénytelen szerintem.

Te is beperelheted, aki ezt tette. Ez bűncselekmény lehet, büntetőper és nem egyszerű polgári per.

2016. febr. 13. 08:57
 14/22 A kérdező kommentje:

sztem is, csak én vagy mi hiába állítjuk, ha egyszer megteszem a feljelentést, és "természetesen" közlik, hogy nem indítanak nyomozást. erre mondta az ügyvéd, hogy naná nem indítanak, ne vicceljek, ma nálunk mikor fognak büntetőeljárást indítani egy viszonylag magas rangú kormányhiv. vezető ellen?

De hogy ne mondja ezt se senki: próbáltuk. Eredménye: eltűnt a hamis okirat, és majdnem az jött ki belőle hogy a hatóság félrevezetése, és még örültem, hogy megúsztam.

Én egyre jobban azt látom, ahogy itt merülök bele az egyre mélyebb és mélyebb hivatali alvilágba, hogy legális eszközökkel ma nálunk semmit nem tehetsz hatóság ellen (és hogyne képzelegjek: ezt nekem 4 szemközt nyomozó is megmondta már, mikor még naivan azt hittem, hogy a bcs az bcs, és lehet tenni is ellene feljelentés formájában, csak aztán felvilágosított, hogy ne legyek már ennyire naiv, egy közig szerv ellen ma az életbe se fognak ilyen miatt nyomozni, ha csak nincs vki befolyásosabb útjában az illető).

Az a gond tudod, hogy ide se igazán merek durvább horror-történeteket leírni, mert aztán még ennek is meglesz a következménye, pedig pedig ....

Mondok neked amúgy egy konkrét cselt, és sztem te is látod, hogy eleve bizonyíthatatlan is:

Én pl szabályosan megfellebbezem az első fokú szerv határozatát. Igen ám, de a fellebbezést hozzájuk kell benyújtani. Aztán azon kapom magam, hogy tök más iratokat továbbítottak másod fokra, így aztán a másod fok végül is szabályosan járt el, ő nem tehet arról, hogy eleve hamis iratokat kap. Igen ám, de minderről én hogy értesülök? Kérek iratbetekintést, oké. Kértem, ott a valós iratokat mutatták. Ha viszont felterjesztésről van szó, akkor a hamisak mennek, azokról viszont nem is értesülök (a másod foknál is kértem, de "természetesen" nem engedték, valami indok mindig volt, hogy miért nem láthatom az iratokat). Innentől kezdve pedig minimum gyanús, hogy netán tudja a másod fok is nagyon jól, hogy nem az eredeti iratok kerültek felterjesztésre. Ezt hogy véded ki? Tudok valamit tenni? ha meg bíróságra megyek? Még mindig a kezükben az ász, hogy a hamisakat vagy a valódiakat terjesztik fel ... (büntetőeljárásra ugyanez)

2016. febr. 13. 09:26
 15/22 anonim ***** válasza:
Kár, hogy nem írsz konkrétumokat.
2016. febr. 13. 09:45
 16/22 A kérdező kommentje:
igen, kár, de te is belátod, hogy nem írhatok ...
2016. febr. 13. 09:49
 17/22 anonim ***** válasza:

Visszatérve a címben lévő eredeti kérdésedre:

Honnan tudod, hogy valaki vagy egy szerv "akar" valamit.

Általában az akarásról nem szoktak senkit sem értesíteni csak az eredményről.

És mi lenne a per tárgya?

És honnan tudod vagy tudnád előre a per tárgyát ha az egész ügy még csak az "akarás" szintjén áll?

És mi érdeke lenne annak a valakinek vagy szervnek egy hamis perbe téged belerángatni mint felperes?

Egyébként felperesként (ha netán valóban odáig fajulna ez a dolog) bármikor közölheted a bírósággal egy tértivevényes levélben, hogy meggondoltad magad, elálsz a pereskedéstől, (körülmények megváltoztak, stb. okok miatt.)

Ezért is nehéz ezt az egészet komolyan venni illetve realizálni, mert ennyi fehér folttal ebben a történetben így nincs értelme.

És ha nem titok, mi volt a legelső konfliktusod azzal a szervvel hogy az annyire kihúzta a gyufát náluk, hogy azóta is azzal töltik az energiájukat, hogy téged tönkretegyenek?

És még valami, nem vagyok jogász, de azt hiszem, hogy általában nem olyan egyszerű magadat képviselni egy bíróságon, kötelező ügyvédet fogadni és annak az ügyvédnek kell beküldenie a perbe hívó dokumentumokat, tehát már ezért sem értem, hogy hogyan lehet valaki akarata ellenére felperes, vagy az a szerve egy ügyvédet is befog szervezni erre a színjátékra?

2016. febr. 13. 15:49
 18/22 A kérdező kommentje:

Jó kérdések ezek, én is megkérdeztem tőlük, h elnézést, de netán már ügyvédet is szereztek nekem, vagy mi van? persze kussolás van.

"Honnan tudod, hogy valaki vagy egy szerv "akar" valamit.

Általában az akarásról nem szoktak senkit sem értesíteni csak az eredményről."

--- Így van, de ezek írtak nekem egy 2 soros levelet teljes hivatalosan, nagy pecsét, aláírás, hogy ők megindítják ... (tudom, hogy abszurd, de hát ugye nem lehet a képzelgésem, ha egyszer a kezemben a levél?)

"És mi lenne a per tárgya?"

--Feltételezem az, amiről ők feltételezik, hogy majd akarok az ügyben bírósági felülvizsg-ot, csak ugye ez a cel most azért megy, mert így a bírósági ügy a hamis iratok alapján megy, ha viszont én kezdeményezném, nyiláván a valódiak alapján menne ...

"És honnan tudod vagy tudnád előre a per tárgyát ha az egész ügy még csak az "akarás" szintjén áll?"

-- A per tárgya a közig szerv által hozott határozat megtámadása, de látod, ők eldöntötték a helyemben h meg akarom támadni, és tehát helyettem kérik, és erről nagyon aranyosan azért tájékoztatnak. (persze nem kizárt, hogy ez az egész egy újabb szivatás részükről, és aztán semmit nem adtak be sehova, hát ennyire már csak nem idióták ...)

"És mi érdeke lenne annak a valakinek vagy szervnek egy hamis perbe téged belerángatni mint felperes? "

-- Ez amit írtam többször. Azt erősen feltételezik,hogy kérek majd felülvizsg-ot, csak éppen nem mindegy, hogy az ő hamis poapírjaik alapján megy vagy a valódiak alapján.

de ne aggódj, annyira abszurd ez az egész téma, hogy kicsit se csodálom, ha nem érted, én is csak lesek ki a fejemből, hogy mi megy itt, és tudod, azt nem értem, hogy közig szerv létükre, nincs mellettük egy jogász, aki felvilágosítaná őket, hogy már bocs, de ilyen nincs? Vagy tudják, de nekik ezt is lehet? Jó kérdés...

2016. febr. 13. 16:31
 19/22 anonim ***** válasza:

Azt a két soros levelet tértivevényesen küldték?

És mi állt abban a két sorban? Írásban bevallják előre, hogy hamisan pert fognak indítani megjelölve téged mint felperest?

Egyébként próbáltál segítséget kérni a jogifórumon?

[link]

ezen belül is kell majd választanod egy fő témát és azon belül nyiss egy új témát és írd meg a történeted. De ne úgy ahogy itt mert minnél ködösebben fogalmazol annál kissebb az esélyed arra, hogy valaki is komolyan vesz.

Általában a válaszolók többsége ért ahhoz a jogi területhez amilyen témában válaszol, de nem szokásuk szájbarágni a megoldást hanem csak kulcsszavakat, rövid tőmondatokat válaszolnak, de sokáig sem fog foglalkozni vele, tehát minnél átláthatóbb a kérdésed, annál használhatóbb válaszokat fogsz kapni.

Persze az is lehet, hogy nem kapsz használható válaszokat, de mindenféleképpen érdemes megpróbálnod szerintem.

2016. febr. 13. 16:53
 20/22 A kérdező kommentje:

értelek persze és köszi, csak tudod ha most ide leírom tök aprólékosan vagyis beazonosíthatóan az ügyet, netán az is ráismer, akinek nem kéne ... szóval tudom én h ködös, de nem annyira véletlen.

Igen, tértis levélben küldték, mondom h ezeknek van bőr a képükön, azzal nincs gond, de ez az ért nem probléma, mert van fogalmad, hány tértis levelet küldtek már nekem ezek, amiről aztán később letagadták, hogy nem is az volt benne? Most egyel több vagy kevesebb .... ugyan.

köszi még egyszer, hát meglátjuk, sztem amúgy nem mennek el odáig, csak engem ijesztgetnek, bár a fene tudja, mert mióta megtapasztaltam h a Kormhiv és a helyi bíróság egy és ugyanaz, nos mit is mondjak, komoly kétségeim vannak (és ez se képzelgés, tényleg megtapasztaltam már sajnos, és akkor is égnek állt a hajam, na de mit tudok tenni).

2016. febr. 13. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!